Mistere

Spiritualitate

KAILASH, UNIVERSUL SPIRITUAL AL BUDDHISMULUI

2views

În lume există trei vârfuri de munți pe care oamenii nu le-au putut escalada. Unul dintre acestea se află la granița dintre China și Butan. Are o înălțime de 7570 de metri și forma unei piramide.

Vârful se numește Gangkhar Puensum, se află situat la est de Himalaya și a fost măsurat pentru prima oară, în anul 1922.În anul 1983, patru alpiniști britanici au încercat să escaladeze acest vârf. Demersul a fost fără succes.

Începând cu anul 2003, autoritățile au interzis alpiniștilor escaladarea acestui vârf, din motive religioase. Autoritățile consideră că, în acest munte își au lăcașul multe spirite și oricare ascensiune ar deranja aceste spirite și le-ar face malefice.

Un al doilea munte care nu a fost escaladat se află în Antarctica și are peste 3000 de metri înălțime. Este acoperit de gheață tot timpul anului, se pare că este un vechi vulcan și se află situat pe o insulă izolată. Al treilea munte se numește Kailash, se află în apropierea Everestului și are o înălțime de peste 6000 de metri.

Acest munte este considerat universul spiritual al buddhismului. Fiecare buddhist își dorește să facă înconjurul acestui munte, din motive religioase și spirituale.

Loading...

În anul 2001, o echipă formată din alpiniști spanioli a obținut de la autoritățile chineze permisiunea de a escalada muntele. Acest lucru a fost o ofensă adusă tuturor buddhiștilor din Tibet. În final, alpiniștii au renunțat la această escaladare.

În anul calului, din zodiacul tibetan, buddhiștii se reunesc pentru a face înconjurul muntelui. Conform credinței buddhiste, karma se purifică, în cursul acestei acțiuni și este pregătită pentru a se reîncarna, pentru a începe o viață nouă.

În apropierea muntelui există un lac, care este considerat a fi sacru. Hindușii care vin în pelerinaj se scaldă în acest lac, înainte de a continua pelerinajul. Buddhiștii nu au acest ritual. Ei spun că, hindușii se spală la exterior, ei, buddhiștii se curăță în interior.

Se mai spune că, cine bea apă din acest lac va avea o sănătate de fier și longevitate. Lacul este considerat ca având apa primordială a Universului. În funcție de apa lacului, adâncime, culoare, tibetanii află ce se va întâmpla în viitor.

Echipa de specialiști care a fost trimisă de Hitler în Tibet a fost fascinată de aceste locuri. Raportul pe care l-au întocmit și tansmis lui Hitler a fost unul elogios. Tibetanii și indienii consideră că forma piramidală a acestui munte seamănă foarte mult cu vimana, carul de foc care a coborât din cer.

În India OZN-urile sunt numite vimana. Oamenii de știință naziști au copiat modelul vimana, în cadrul unui proiect secret, numit Die Glocke, clopotul.

tibet

În cadrul acestui proiect, ei au încercat să construiască un aparat de zbor anti-gravitație, în formă de clopot. Experimentul s-a dovedit a fi unul tragic. Persoanele care au urcat în acest aparat au suferit infarct, iar animalele au suferit mutații genetice sau chiar au murit.

loading...