KAILASA, UN TEMPLU ZIDIT DE FORȚE NEPĂMÂNTENE

KAILASA, UN TEMPLU ZIDIT DE FORȚE NEPĂMÂNTENE

India continuă să ne surprindă prin fabuloasa istorie și cultură pe care o are. Templul Kailasa este construit dintr-o singură bucată de piatră. Este monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peștera din Ellora.

12 temple din acest complex sunt budiste, două sunt jainiste și celelalte sunt hinduse. Din ultima categorie face parte și templul Kailasa.

Ceea ce este uimitor pentru această construcție este faptul că a fost realizată dintr-o singură bucată de piatră, cioplită de sus în jos.

În India, templele din acest complex au putut fi vizitate dintotdeauna, dar pentru restul lumii acest lucru a fost posibil începând cu anul 1794, când un cercetător britanic a descoperit acest miracol.

Templul a fost dedicat zeului Shiva din munții Himalaya. Construcția este una inedită. Nu au fost adăugate blocuri de piatră, un munte întreg a fost cioplit, de sus în jos. Este unic în lume dat fiind acest mod de construcție.

Pentru a înțelege acest mod de tehnică de construcție trebuie să înțelegem cum a fost creat pilonul pe care s-a construit templul.

Loading...

În mod normal, pentru a realiza un astfel de pilon trebuie zeci sau sute de ani. Specialiștii afirmă că peste 400000 de tonă de rocă au fost cioplite.

Indienii susțin că acest complex a fost realizat în secolul al VIII-lea e.n. Specialiștii occidentali îi contrazic și susțin că o astfel de construcție nu se putea realiza decât cu ajutorul unor forțe nepământene.

În Delhi există un stâlp din fier care nu ruginește niciodată. Are o înălțime de șapte metri și o greutate de șase tone.

Indienii spun că aduce noroc dacă stai cu spatele la el și îl poți cuprinde cu brațele. Faptul că, deși confecționat din fier, stâlpul nu este atacat de rugină a iscat tot felul de presupuneri. Rezistența la coroziune a columnei metalice este cu atât mai uimitoare cu cât clima zonei în care se află este umedă.

Sunt specialiști care susţin că stâlpul ar fi opera unor superinteligente, ființe sosite din cosmos și că fierul din compoziția stâlpului are o puritate excepțională.

Templu-Kailasa

Specialiștii care au analizat compoziția metalului din care este realizat stâlpul au ajuns la concluzia că fosforul care intră în compoziția fierului i-a dat proprietatea de a nu rugini.

Dacă lucrurile sunt atât de simple, de ce specialiștii nu au realizat un astfel de fier la scară mondială?

loading...

Related posts