Bizar

Julia Pastrana, cea mai urata femeie din lume a fost inmormantata dupa 150 de ani

Julia Pastrana este considerată cea mai urâte femeie din lume. Ea a fost denumită „femeia urs” sau „femeia maimuță” din cauza unei boli genetice cu care se născuse. Avea fața acoperită cu păr, dinții dubli și maxilarul mărit care aducea cu cel al maimuțelor.

Julia Pastrana s-a născut în Mexic în 1838 și din cauze economice a emigrat la numai 20 de ani în SUA. Aici a fost remarcată de Theodore Lent, un organizator de spectacole. Înfățișarea femeii a atras foarte mulți curioși care plăteau bani mulți pentru a o auzi cântând pe cea mai urâtă femeie din lume.

Câţiva ani mai târziu, femeia s-a căsătorit cu Theodore şi a rămas însărcinată. Din cauza unei boli pe care a contractat-o după naştere însă, Julie a murit. Trupul ei a fost dus la Universitatea din Oslo, pentru a fi analizat şi expus publicului. De abia după 150 de ani, oficialii Universităţii au acceptat să trimită rămăşiţele ei în Sinaloa, oraşul în care s-a născut.
Potrivit tradiției, cea mi urâte femeie din lume a fost înmormântată într-un sicriu alb pe care stătea un buchet imens de trandafiri albi.

Julia Pastrana - Julia Pastrana, cea mai urata femeie din lume a fost inmormantata dupa 150 de ani

Cu toate că abia după 150 de ani Julia Pastrana și-a găsit liniștea, primarul orașului Sinaloa a declarat că ” sperăm ca niciodată o altă femeie să nu mai fie folosită drept obiect de comerț”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top