Mistere

Istorie

Josef Mengele, doctorul infam de la Auschwitz

3views

Cel mai cunoscut doctor nazist infam a fost Josef Mengele. Născut la data de 16 martie 1911 în Gunzberg, Germania, Mengele şi-a obţinut Doctoratul Universităţii din Munchen la numai 24 de ani. Doi ani mai târziu, a devenit cercetător de bază la Institutul celui de-al Treilea Reich pentru Ereditate, Biologie şi Puritate Rasială.

A fost cunoscut printre colegii săi de odetașare flamboaiantă”, îşi plasa mâinile pe cureaua pistolului şi pur şi simplu urlastânga”, adică acel individ urma să fie gazat, saudreapta”, adică acel individ urma să fie trimis la muncă silnică.

Cea mai renumită cercetare a dr. Mengele a fost efectuată pe gemeni. A fost cea mai mare pasiune a doctorului, dusă chiar spre obsesie şi chiar nebunie. Acesta este şi motivul principal pentru care a fost trimis la Auschwitz. Doctorul devenise foarte cunoscut în lagărul de concentrare, încât i s-au oferit diferite locații adiționale. Putea să-şi efectueze studiile fie pe evrei, ţigani, sau orice altă naţie. În majoritatea cazurilor inițialele ZW erau încorporate pe tatuajele gemenilor.

Gemenii erau supuşi la teste dure, dar pe cealaltă parte erau și privilegiați. Erau lăsaţi să-şi păstreze haine şi părul, ceea ce pentru Auschwitz era un mare favor. Existe sute de rapoarte care consemnează cum gemenii erau forţaţi să stea cu orele împreună, dezbrăcați, în timp ce Mengele îi examina prin comparație. Nu a fost omisă nicio parte din corp. Există o mărturie care dezvăluie că o pereche de gemeni identici a fost forțată să stea atât de mult timp împreună încât vocile lor au devenit identice.

O faimoasă istorie spune că Mengele a adunat 14 perechi de gemeni țigani şi în timpul unei nopţi i-a adormit. Apoi le-a injectat cloroform în inimă, ucigându-i imediat. Apoi, Mengele a trecut la disecție, cercetându-le fiecare organ în parte. Doctorul nebun mai era interesat şi de pitici şi orice anomalie fizică în general. Această obsesie provenea din faptul că doctorul asocia evreii cu anormalul.

Cercetarea de amploare a lui Mengele s-a rezumat la culoarea ochilor în special. Mulţi doctori au raportat că în timpul războiului au preluat sute de cutii cu ochi de la Mengele. Cel mai interesant aspect al ochiului care îl fascina pe doctorul nebun era irisul.Mengele a început să schimbe culoare ochilor gemenilor în albastru, injectându-le o substanţă colorată, astfel încerca să-i convertească la rasa ariană. Aceste teste erau foarte chinuitoare pentru cei supuși la convertire, majoritatea subiecților se inflamau, dar cu timpul culoarea ochilor le revenea la normal. Experimentele nu avea bază științifică, ci erau făcute după ureche.

Loading...

Imediat după nașterea fiului său, Mengele a părăsit lagărul de la Auschwitz. Pasiunea sa nebună pentru mutilarea copiilor s-a mai domolit şi a renunţat la studii ciudate. După terminarea războiului, a început să călătorească prin lume luându-şi diverse identităţi false. Moartea sa rămâne şi în prezent o enigmă. S-a zvonit că Mengele a murit în Brazilia, la data de 7 februarie 1979, în timp ce înota în Embru.

loading...