Mistere

john-titor
Mistere

John Titor, misterul soldatului venit din anul 2039

6views

Unul dintre cele mai controversate personaje care au apărut pe internet a fost John Titor. În perioada 2000-2001, John Titor a apărut pe mai multe forumuri din Statele Unite, unde și-a dezvăluit identitatea. El susținea că este un călător din timp și că a fost trimis în trecut (mai exact în 1975) pentru a recupera un calculator modelul IBM 5100. Între timp făcuse o escală în anul 2000 din diverse motive tehnice.

Acest model de calculator era necesar pentru a traduce limbajul sistemului IMB cu UNIX și ar fi rezolvat o problemă importantă. În ziua de astăzi circulă chiar și o teorie conform căreia computerele cu arhitectură de 32 de biți pot funcționa doar până în anul 2038, dat fiind faptul că pe 19 ianuarie 2038 variabila folosită în sistem pentru a reprezenta dată va depăşi 32 bit lungime (overflow).

John Titor a afirmat că este un soldat din viitor care fusese antrenat pentru a putea călători în timp. Pentru a se face credibil, personajul misterios a lăsat foarte multe informații despre locul din care provine, dar și diverse teorii ale fizicii cuantice care nu fuseseră încă descoperite. El a comunicat şi printr-un intermediul unui IRC cu diferiţi membrii care l-au interogat în legătură cu diverse lucruri care au legătură cu maşina de călătorie în timp, modul de funcţionare al maşinii, tehnologiile folosite la crearea maşinii timpului sau stările prin care a trecut în timpul călătoriei.

Pe lângă faptul că și-a prezentat planul, dar și modul de funcționare a mașinii timpului pe internet, John Titor a mai făcut și anumite predicții pentru cea ce avea să se întâmple pe Pământ. El a vorbit despre al treilea război mondial, care va debuta în 2015, când mai multe orașe americane vor fi lovite de bombele nucleare rusești. În acel moment China și Europa se vor implica în acest cumplit război care în cele din urmă se va solda cu peste 3 miliarde de morți.

De asemenea, John Titor le-a scris internauților și despre CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) va face un anunţ la începutul secolului tocmai cu privire la posibilitatea de creare agăurilor negre” şi folosirea acestora în călătoriile temporale. La doar câteva săptămâni după dispariția soldatului din viitor, CERN a anunţat că este în pragul descoperirii modalității de creare artificială ale găurilor negre.

Loading...

O altă previziune a lui John Titor era că în lume se va stârni o epidemie de boala vacii nebune, CJD, Creutzfeldt-Jakob disease, care va fi stârnită de consumul excesiv de carne de la animale infectate cu această boală. El nu precizează o perioadă exactă a epidemiei.

Foarte mulți curioși au întrebat despre modelul IMB 5100, iar John Titor le-a spus că acest model este capabil de foarte multe lucruri care nu au fost făcute niciodată publice. Bineînţeles că specialiștii de la IMB au confirmat în cele din urmă spusele călătorului din viitor.

Titor a efectuat numeroase preziceri, unele dintre ele nu s-au adeverit niciodată, dar după cum a subliniat și soldatul în orice moment viitorul se poate schimba pentru că există o infinitate de universuri paralele. Acestea dețin posibilități infinite de petrecere ale acțiunilor, iar noi, în prezent într-unul dintre ele. Oricând este posibil ca să trecem dintr-un univers în altul și acțiunea viitorului să fie diferită față de ceea ce se putea întâmpla.

john-titor

Părerile despre veridicitatea acestui personaj sunt împărțite, unii susțin că a fost doar o farsă, în timp ce alții sunt de părere că John Titor a relatat o sumedenie de informații pe care nu avea de unde să le cunoască decât din viitor. Odată cu trecerea timpului, această poveste se va clarifica și vom ajunge să știm cu certitudine dacă John Titor a fost un soldat din viitor sau pur și simplu o farsă.

loading...