Jihadul între principiu moral și teroris. Războiul sfânt al Islamului

Jihadul între principiu moral și teroris. Războiul sfânt al Islamului

Jihadul, în limba arabă înseamnă a te lupta, a te zbate, folosirea tuturor energiilor și resurselor pentru a urma principiile sistemului islamic. Sensul fundamental al cuvântului este străduinţa musulmanului de a extinde religia islamică. Alții consideră că jihadul este o obligație militară.

În secolul al XX-lea, societatea umană a fost confruntată cu două concepte politice extremiste. Fascismul, promovat în Italia de Mussolini și perfecţionat de Adolf Hitler și comunismul, impus de Lenin și împins până la cele mai aberante forme de Stalin. În perioada războiului rece, 1/6 din suprafața planetei era ocupată de URSS și sateliţii săi.

Jihadul, lupta dusă în numele lui Allah

Atentatele din 11 septembrie 2001, au adus în prim plan lumea islamului. Cel mai utilizat cuvânt era jihad. Potrivit jurisprudenţei islamice, interpretarea Legii Sharia, acest cuvânt se folosește pentru a exprima lupta dusă în numele lui Allah, împotriva duşmanilor islamului.
Fiecare musulman are datoria de a accepta sacrificiul suprem pentru apărarea islamului. Cel care moare devine martir. Jihadul este acceptat de ramura sunnită și interzis în ramura şiita.

Cum se realizează Jihadul?

Există patru modalităţi de a realiza jihadul, cu inima, prin cuvânt, cu mâna și cu sabia. Odată convertit la islam, renunţarea la această religie este considerată o ofensă majoră.

Jihadul

I.J.Brill este autorul primei enciclopedii a islamului și susţine că în istoria islamului există două etape, conform vieții lui Mahomed. Este vorba despre perioada Mecca, în care Mahomed s-a supus învăţăturii morale și religioase și perioada Medina, când devine lider politico-religios și își asuma lupta fata de cei care refuza islamul.

După ce a primit revelaţia de la îngerul Gabriel, Mahomed a convocat o adunare publica și a făcut apel la credința într-un singur Dumnezeu. Aceasta rugăminte a fost primită cu reticenţă de către populaţie. Mahomed a fost obligat să se refugieze de la Mecca, la Medina. Acest eveniment reprezintă începutul islamului. Pentru că Medina era atacată de non-musulmani, Mahomed a decis să aplice calea atacului armat.

Musulmanilor li se ordonă să lupte pentru cauza lui Allah și sunt sfătuiţi să taie degetele și gâtul celor care nu se supun. Mahomed realizează că iudeii și creştinii nu-l vor accepta niciodată ca profet, drept urmare, aceștia au devenit ținta principală.

Islamismul promovează Jihadul

Istoric vorbind, islamul a apărut în secolul al VII-lea, în Arabia, odată cu profetul Mahomed. La o sută de ani, de la moartea lui Mahomed, un mare imperiu islamic se formează, de la Atlantic, până în Asia Centrală. Războaiele interne au dus la destrămarea marelui imperiu.

Începând cu secolul al XX-lea, islamul, ca religie, se implică tot mai mult în activitatea politică, în unele cazuri, islamul transformându-se într-o adevărată instituție socială, politică, militară. Înainte de Mahomed, Arabia era populată de triburi nomade, care trăiau în apropierea oazelor din deșert și erau politeiști.

Jihadul

Mecca era un centru religios pentru aceste religii diverse. Mahomed se naște în anul 570 e.n., la Mecca. Fiind orfan, el este crescut de către bunicul său, iar mai târziu, de către un unchi. La vârsta de 25 de ani, se căsătorește cu o văduvă de 40 de ani, foarte bogată.

În anul 610, arhanghelul Gabriel îi apare în grota Hira. Se produce revelația, moment după care, Mahomed transmite mesajul lui Allah, pe care i l-a dat Gabriel. Mahomed va forma un grup de credincioși numiți musulmani.

Musulman înseamnă cel care se dăruiește de bună voie lui Allah. Populația din Mecca începe persecuția împotriva acestui grup. Mahomed, împreună cu acoliții săi, sunt obligați să se mute în Medina. În anul 632, Mahomed moare. După moartea sa, patru califi se succed la conducerea Medinei. Este o perioadă de expansiune a islamului.

În anul 635, musulmanii cuceresc Siria, apoi Egiptul, Armenia, Africa de Nord. Până în anul 637, afganii erau budişti. După invazia musulmanilor, buddhismul a fost înlăturat cu islamul.

Filosoful, Rene Girard, a făcut un studiu cu privire la cele mai importante religii. Islamul începe cu Mahomed, care, la vârsta de 40 de ani, are o revelație, întâlnirea cu arhanghelul Gabriel. El va recita mesajul transmis de Gabriel. De aici provine și numele de Coran. Quran, înseamnă recitare.

Coranul și Războiul Sfânt

Două secole au fost necesare, până când, Coranul a fost scris. Pentru musulmani, Coranul înseamnă veșnicia, sacralitatea. Coranul este un text care nu poate fi contestat.

Spre deosebire de Biblie, care a ridicat multe controverse, în islam nu au fost acceptate și nici posibile astfel de discuții. Coranul este intangibil. Odată cu exilul lui Mahomed, Medina devine locul cel mai important al islamismului, de unde Mahomed va începe cucerirea și revanșa fața de Mecca și populația acesteia, care îl umiliseră.

O armată de 10000 de musulmani va porni să cucerească lumea și să instaureze islamul. Violența și vărsarea de sânge au dat roade. Foarte rapid, zone întregi cu populații creștine, evreiești, vor fi asimilate și convertite la islam.

Jihadul

Versetul IX din Coran, după ce lunile sacre vor trece, Ramadan, omorâți infidelii, acolo unde îi găsiți,… combateți-i pe cei care nu cred în Allah.

Coranul și pedepsele

Coranul prevede patru tipuri de pedepse. Este vorba despre tăierea capului, crucificarea, mutilarea sau exilul. Jihadul devenise un război împotriva tuturor necredincioşilor.

În anul 1978, gruparea Hamas adopta jihadul ca formă de luptă împotriva Israelului. Cu toate că în Coran, este interzisă sinuciderea, apare terorismul sinucigaş. În jihad, moartea planificată este necesară pentru o cauză sfânta.

Pericolul laicizării islamului reprezintă principalul motiv care a dus la dezvoltarea radicalismului religios musulman. Războiul Sfânt, promovat de Mahomed, a căpătat, în zilele noastre, alte valente. Fanaticii religioși ucid cu sânge rece.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)