Jeane Dixon, femeia căreia Dumnezeu i-a încredințat sarcina de a anunța marile schimbări

Potrivit unui mit popular privind remarcabilele abilități ale vizionarei Jeane Dixon, președintele Franklin Roosevelt (1882-1945) și-a făcut timp, într-una din zilele anului 1944 să acorde atenție previziunilor ei privind teribilele momente ale celei de-al Doilea Război Mondial.

După ce femeia i-a răspuns la întrebări privind eforturile pe diferite fronturi militare, el a întrebat-o direct cât de mult va mai fi obligat să îndeplinească sarcinile pe care i le expusese. Ca și cum s-ar fi așteptat la o asemenea întrebare, Dixon i-a spus, cu toată delicatețea de care era capabilă, că va mai avea foarte puțin timp. Președintele n-a fost satisfăcut de răspuns, căci voia un răspuns mai precis. Atunci ea i-a spus că nu mai are de trăit decât până la mijlocul anului următor.

Cei ce consideră că Jeane Dixon a fost cea mai faimoasă și mai precisă vizionară pentru evenimentele politice din secolul al XX lea susțin că femeia ar fi prezis corect rezultatul fiecărui scrutin prezidențial, anticipând și morțile Secretarului General al ONU, Dag Hammarskjold și a președintelui Kennedy. De asemenea, ea ar fi prezis că rușii vor câștiga cursa spațială și în general a prevestit numeroase evenimente personale sau de interes internațional.

Credincioasă catolică, ea asista la slujbă în fiecare dimineață și era convinsă că harul profeției pe care-l poseda era strâns legat de puterea lui Dumnezeu și susținea că este precaută să nu abuzeze de această abilitate. Se pare că nu existau proceduri standard pentru revelațiile ei profetice. Ele apăreau în cele mai diferite momente și situații, precum și în diverse stări emoționale.

În cartea The Call to Glory ea se considera un profet care emitea predicții spre a îndeplini misiunea încredințată de divinitate.
Dixon părea convinsă că Dumnezeu îi încredințase sarcina de a prevesti schimbările la vârf, când se afla în fața camerelor de filmat, dar și de a avertiza pe vecina de scaun, la coafor, despre evitarea unui apropiat dezastru în timpul unui zbor.

Loading...

În 1956, într-un interviu acordat revistei Parade, lui Dixon i s-a cerut să prezică rezultatul alegerilor prezidențiale din 1960. Ea a spus că acestea vor fi câștigate de un tânăr democrat, care însă fie va fi asasinat, fie va muri în funcție de moarte naturală. În ciuda celor circumspecți în privința harului lui Dixon, mulți admiratori ai acesteia au insistat că puterile ei profetice depășeau sfera politică. Potrivit numeroaselor mărturii, fără a cunoaște aproape nimic despre oamenii implicați, ea era capabilă să prezică sinucideri, crime, rezultatul unor curse sportive, incendii, accidente.

Într-un rând a reușit să ghicească numărul câștigător la o tombolă și a cumpărat, pentru soțul ei, biletul în cauză, câștigând o mașină. După moartea lui Stalin, atenția lumii întregi s-a canalizat pe figura următorului premier sovietic. Când Ghiorghi Malenkov a fost ales în cele din urmă în această funcție, lui Dixon i s-a cerut, la o emisiune a televiziunii naționale, să spună cât timp crede că acesta va fi prim-ministru. Întrebarea a fost adresată chiar de fostul ambasador american în URSS, Joseph Davies, care era, evident, sceptic în privința puterilor profetice ale femeii.

Jeane Dixon

Folosind un glob de cristal spre a-și focaliza atenția, Dixon a spus că Malenkov va fi premier pentru mai puțin de doi ani. Ambasadorul Davies a contrazis-o, pe un ton de-a dreptul batjocoritor. El era sigur că niciun premier sovietic nu va putea fi înlocuit, pe considerentul că era în natura politicii rusești ca liderii să fie sau asasinați sau să aibă parte de o moarte naturală, înainte ca altă persoană să ajungă la putere.

Dixon a rămas însă fermă pe poziții, a prezis că Malenkov va fi înlocuit cu un om cu păr ondulat, ochii verzi și barbișon. Dixon a continuat să facă predicții, arătând că rușii nu doar vor câștiga cursa spațială, dar vor și dicta termenii păcii mondiale. Premierul Malenkov a fost înlocuit de Bulganin. Malenkov nu a fost ucis, iar noul premier era exact cum îl descrisese Dixon. În 1957, URSS a lansat primul satelit artificial al Pământului.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și