JAPONIA, PROGRESUL NAȘTE MONȘTRI

JAPONIA, PROGRESUL NAȘTE MONȘTRI

În Japonia, se înregistrează peste 30000 de sinucideri într-un an. Un procent important din aceste cazuri îl constituie tinerii cu vârstă de 20 de ani.

Karoshi este termenul japonez care definește moartea prin epuizare. Excesul de muncă și eșecurile școlare îi determină pe japonezi să apeleze la metode extreme de a-și pune capăt zilelor.

În marile companii japoneze, angajații efectuează 80 de ore suplimentare pe lună. Statisticile relevă că japonezii nu au concedii de odihnă, situație care duce la acest număr de sinucideri.

Numărul sinuciderilor crește în apropierea începerii anului școlar. Japonia este recunoscută printr-un sistem școlar rigid și conformist. Anual, peste 500 de copii se sinucid din aceste motive.

Sinuciderile colective


Fără să se cunoască, japonezii care se confruntă cu probleme de stres, sociale sau școlare își organizează sinuciderile pe rețelele de socializare. Ei își dau întâlnire în munți, păduri, locuri izolate unde recurg la metode colective de sinucidere.

Aokigahara, locul preferat al sinucigașilor


Aokigahara este o pădure care ocupă o suprafață de 35000 de hectare și se află la poalele Muntelui Fiji. Pădurea s-a format pe un strat de lavă, format în urma erupțiilor vulcanice.

Loading...

Începând cu anii 50, tot mai mulți japonezi au ales să se sinucidă în acest loc. Pădurea a fost asemuită cu Golden Gate Bridge, San Francisco, locul unde se înregistrează cele mai multe sinucideri din lume.

Scriitorul nipon Seicho Mastumoto explica în una din cărțile sale numărul mare de sinucideri care au avut loc în ultimele decenii în Aokigahara. Este un loc ideal ca să mori, scria el. Șansele să fie găsit un cadavru sunt minime. Locul mai este numit și marea de arbori. Pădurea este inaccesibilă în multe zone, din cauza copacilor și a vegetației care au crescut din abundență.

Japonezii cred că o persoană care moare având sentimente de ură, de agresivitate, spiritul ei nu părăsește această lume. Din această cauză, japonezii sunt convinși că pădurea este bântuită de spiritele sinucigașilor.

În anul 2012, mai mulți reporteri americani s-au deplasat în pădurea Aokigahara, cu intenția de a efectua un documentar. Jurnaliștii au constatat că GPS-urile și telefoanele mobile nu funcționau. Această situație i-a făcut să nu se aventureze în interiorul pădurii.

Cu toate acestea, jurnaliștii au fotografiat schelete și lucruri personale aparținând celor care s-au sinucis. În documentar, jurnaliștii au afirmat că pădurea este un loc blestemat, terifiant.

Japonia, sinuciderea, recuperarea onoarei pierdute


japonia

De mii de ani există această idee, că sinuciderea este un act de bravură. Pentru a înțelege fenomenul trebuie să ne amintim de samurai și de seppuko, prin care își restabileau onoarea.

Pentru japonezi, pădurea și muntele sunt locurile sacre, unde spiritele se pot odihni în liniște.

loading...

Related posts