Istorie

JAPONIA ÎNTRE DIVINIZARE ȘI ATROCITĂȚI

 Hirohito, împăratul Japoniei, considerat de origine divină, s-a născut în 25 aprilie 1901. A fost considerat un descendent al zeiței soarelui, Amaterasu. În cultura japoneză împăratul este divinizat. El este deasupra tuturor oamenilor. Este un dumnezeu care conduce poporul japonez.

În anul 1926, Hirohito devine împăratul Japoniei. Foarte timid, miop, cu o viață misterioasă, el este Dumnezeul viu al japonezilor, căruia trebuie să-i acorzi cel mai mare respect, să-l venerezi.
Originea familiei imperiale este divină, conform credinței japoneze. Japonia este țara cu cea mai veche monarhie din lume, 600 î.Hr.

În anul 1945, când armata japoneză nu mai avea soldați, tinerii, unii de vârste adolescentine, s-au înrolat în armata japoneză, devenind piloți sinucigași. Împăratul a fost acela care a făcut apel la tineri, să accepte să devină kamikaze, piloți sinucigași. Înrolările au fost masive, totul făcându-se pentru împărat. După al doilea Război Mondial, Japonia face un pact cu SUA, în care se prevedea că toată populația Japoniei se supune americanilor, cu condiția ca împăratul și familia lui să nu pățească nimic, să nu fie considerat criminal de război.

Cu toate că aliații americanilor au contestat acest pact, americanii acordă imunitate împăratului. În 1946, Hirohito apare în public, lucru pe care nu-l mai făcuse până atunci, și ține un discurs în care afirmă că poporul japonez și împăratul nu sunt de esență divină. În 1958, fiul împăratului, Akihito, se căsătorește cu o femeie de condiție socială inferioară, cu toate că îi fuseseră pregătite 20 de fete din înalta societate.

Pentru că fiul său nu are decât un moștenitor și aceasta este o fată, guvernul japonez se gândește să schimbe legea prin care au dreptul la tron, numai moștenitorii de sex masculin. Istoria Japoniei are multe perioade negre, în care atrocitățile făcute de japonezi au bulversat o lume întreagă. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, japonezii au experimentat arme biologice pe deținuții chinezi, ruși și americani.
Unitatea militară 731 era amplasată chiar la granița cu China și este locul unde au avut loc atrocități asupra prizonierilor.

Japonezii au testat arma biologică pe femei, copii, bărbați. Documentele istorice arată că nu au existat supraviețuitori în rândul acestor deținuți. Erau utilizați cei mai puternici viruși, bacili, insecte.
După război, tribunalul de la Tokio nu a găsit niciun vinovat printre comandanții bazei 731. Toți au fost protejați. În lucrarea sa, Mari decizii ale celui de al Doilea Război Mondial, memorialistul francez Jaques de Launay redeschide polemica asupra bombardamentelor de la Hiroshima și Nagasaki.

loading...

Fusese învinsă Japonia? Ce au vrut să demonstreze americanii? Părerile sunt pro și contra. Unii istorici susțin că războiul fusese câștigat, Japonia era înfrântă. Americanii au dorit să arate lumii întregi că ei sunt învingătorii și că sunt cea mai puternică țară. După aceste evenimente tragice au preluat controlul asupra lumii întregi. Rușii au știut de ceea ce vor face americanii. Ca dovadă, în dimineața din 9 august 1945, cu puțin timp înainte de bombardament, au invadat Manciuria. Semnalul era pentru americani. Suntem puternici și vrem să împărțim lumea alături de voi!

japonia - JAPONIA ÎNTRE DIVINIZARE ȘI ATROCITĂȚI

Rușii erau o forță. Cu ajutorul unor spioni de excepție, au reușit să fure procedeul de fabricare a bombei atomice din SUA. La scurt timp după anul 1945, rușii își fabricaseră propria lor bombă atomică. Mai mult, rușii au vândut și altor țări secretul fabricării bombei atomice, astfel încât în scurt timp, multe țări din lume și-au fabricat propriile bombe atomice. Se terminase un război devastator pentru omenire și începeau pregătirile pentru o eră mult mai periculoasă, cea nucleară.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top