Istorie interzisa: TUTANKHAMON, RODUL UNUI INCEST

Mormântul lui Tutankhamon este cea mai mare descoperire arheologică, descoperit în 1922, de arheologul Carter. Puține lucruri se cunosc despre Tutankhamon. Se știe cu certitudine că a murit foarte tânăr.

De curând, o echipă de arheologi egipteni au încercat să refacă viața scurtă, dar fabuloasă, pe care acest rege a avut-o. El face parte din cea de-a XVIII-a dinastie, a domnit 10 ani și a murit în jurul vârstei de 18 ani. Originile sale sunt obscure. Se credea că era fiul celebrei Nefertiti. Notorietatea sa vine de la fabulosul tezaur descoperit în mormântul său, masca mortuară de o realizare excepțională și de la faptul că mumia sa a fost obiect de studiu pentru mulți cercetători.

Cercetătorii cred că acest mormânt nu a fost destinat lui Tutankhamon. Din cauza morții sale inopinate și la o vârstă fragedă, el a fost înmormântat într-un loc care avea destinația înhumării unei regine.
Numeroasele fracturi descoperite pe scheletul lui Tutankhamon, au determinat pe specialiști să admită că moartea acestuia a fost violentă. Istoricii susțin că el a fost continuatorul tatălui său, care încercase să introducă religia monoteistă. Populația era împărțită în două tabere, cei care acceptau monoteismul și cei conservatori, adepți ai mai multor divinități.

Se poate ca Tutankhamon să fie victima acestei restaurații religioase. După moartea sa, toate probele existenței sale, dar și ale tatălui său, au fost distruse de cei care nu-i susțineau reforma. Se știe că faraonii practicau căsătorii consanguine. Putem vorbi de incest în unele cazuri. Scheletul lui Tutankhamon prezintă unele malformaţii, pe care medicii le pun pe seama unor astfel de căsătorii. Piciorul drept are șase degete, iar piciorul stâng are o malformație, este bont. Urechile sunt mari și total diferite de cele ale unei persoane normale, capul țuguiat.

Istoricii susțin că tatăl său a fost căsătorit cu sora sa, el fiind rodul iubirii lor. Este rodul unui incest și boala care l-a răpus este paludismul, combinat cu o boală osoasă. În urma analizei ADN-ului la 16 mumii, a rezultat faptul că 11 dintre acestea erau frați sau surori. Majoritatea faraonilor aveau malformații genetice, care se transmiteau din generație în generație, din cauza acestor incesturi. Ca și Louis al XIV- lea, el a urcat pe tron, la vârsta de nouă ani. A fost căsătorit foarte tânăr cu una dintre surorile sale și nu a avut moștenitori.

Loading...

TUTANKHAMON

Arheologului Carter, cel care a descoperit în 1922, mormântul, i-au trebuit trei ani ca să inventarieze cele 2000 de obiecte, găsite în mormântul lui Tutankhamon. Din echipa de arheologi, 27 de persoane au murit în condiții misterioase. Legendele au început să curgă. Adevărul a ieșit la suprafață, în anul 2008, când în interiorul mormântului au fost descoperite ciuperci toxice, care au fost cauza acestor morți. Mumificarea era o operațiune de lungă durată, care presupunea maeștrii, persoane specializate în aceste procedee.
Mai întâi, erau scoase toate organele interne. Cadavrul era introdus într-o substanță, care absorbea toată apa din organism. Cadavrul era înfășurat în pânză.

În pânza în care a fost înfășurat cadavrul lui Tutankhamon, au fost descoperite 43 de bijuterii din aur, inele, brățări, amulete. O parte din aceste bijuterii erau uzate, semn că faraonul le purtase în timpul vieții.
În timpul ritualului de îmbălsămare, preoții se rugau și rosteau formule magice. Pe cap, faraonul purta două diademe din aur. Pe față avea o mască mortuară din aur. Din noiembrie 2007, mumia lui Tutankhamon este expusă, într-o vitrină din sticlă, pentru a fi protejată de umiditate, și poate fi văzută de vizitatori.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și