Istorie interzisă: Misterele dacilor! Nimeni nu are curaj să vorbească despre ele

Satul se afla în apropierea oraşului Făgăraş, pe malul Oltului. Primele case au fost clădite de saşi, în anul 1313. Gospodăreşte au muncit pământul, au crescut animalele şi şi-au înălţat o biserică mică şifrumoasă”.

De când se ştie, movilele uriaşe de pământ de la marginea satului au fost numite guruieti. Nu se mai ştie de ce. Oricum saşilor nu le-au purtat noroc.

Saşii au plecat din Sona

Nea Goe Aurel, unul dintre bătrânii satului, ştie cum au plecat saşii din Sona.Peste Olt era o pădure mare de stejar, bogată în ghinda, numai bună pentru îngrăşarea porcilor. Saşii îşi duceau acolo animalele, dar romanii le furau. S-au săturat de atâta tâlhărie şi au plecat cu toţi spre alte meleaguri. Din câte ştiu eu s-au stabilit prin Târnava Mică, lângă Blaj, şi i-au spus tot satul Sona”, spune Nea Aurel. Are 83 de ani, s-a născut în sat. Toţi strămoşii lui se trăgeau tot de aici.

Case în paragină

Acum satul e locuit de romani. Sunt 300 de case şi două biserici, una ortodoxă şi una greco-catolica. Localitatea e îmbătrânită. Multe case sunt în paragină, cu porţile într-o rână şi cu iarbă pe acoperiş. Lângă guruieti sunt nişte grajduri lăsate în paragină şi un câmp plin cu flori şi fragi. Puţinii tineri care au mai rămas în sat nu se duc noaptea pe acolo. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla.

Tunele secrete

Achim Boieru, alt bătrân al satului, e convins că piramidele de pământ au legătură cu sanctuarele dacice de la Sarmisegetusa şi cu cetatea Râşcovului.Sigur nu se ştie nimic. Istoricii nu şi-au băgat nasul în ele să le cerceteze. Am auzit că sunt legate prin tunele subterane care duc la cetatea Râşcovului şi cu sanctuarele dacice”, spune acesta.

Sătenii din Sona nu sunt preocupaţi de fenomenele paranormale. Preferă să creadă în legendele din bătrâni.
Mulţi sunt convinşi că în guruieti sunt ascunse comori de pe vremea dacilor. Alţii ar băga mâna în foc ca turcii au ridicat movilele ca să îşi ascundă armele.

Loading...

Triunghiul dacilor

Cercetătorii au dovedit că sanctuarele dacice sunt poziţionate în vârfurile unor triunghiuri dreptunghice
Filosofia dacilor se regăseşte în modelul matematic al sanctuarelor de la Sarmisegetusa şi Racoş. Dar şi în triunghiurile de aur pe care le formează construcţiile răspândite pe teritoriul Daciei.

Strămoşii noştrii şi-au construit tara topografic şi geometric proiectând pe pământ cerul înstelat. Au construit cu ziduri de piatră bine prelucrate cetăţi pe vârfuri greu accesibile în munţi. S-au spus că aceste ziduri erau cetăţi de apărare. Dar cisternele cu apă, hambarele cu grâne, sanctuarele şi locuinţele sunt dincolo de aceste ziduri. Dacii aveau cunoştinţe solide de astronomie. Dacă unim aceste vârfuri de munţi, obţinem triunghiuri dreptunghice, aşezate după un altgoritm cosmic.

Marea linie topografica

Unind punctul unde se afla cele 9 piramide de la Sona cu punctul sanctuarului de la Racoş şi vârful Omul obţinem un triunghi dreptunghic cu unghiurile de 30 şi 60 de grade. Pe linia Sona-Omul se afla templul dacic de la Şinca Veche, adăpostit într-o peşteră.

Un alt triunghi, mai mare are în vârfuri templul de la Racoş, Vârful Omul şi cetatea dacică de la Sarmizegetusa. La Racoş se afla un mare complex ritualic al dacilor. Linia ce uneşte Cetatea Sarmizegetusa cu Vârful Omul este denumită marea linie topografică a dacilor.

Fenomene stranii în zona Busteni-Sinaia

Traian Trunfin, muzeograful de la MuzeulCezar Petrescu’ din Buşteni, a cercetat fenomenele zonei Busteni-Sinaia. În anii 1993-1994, numeroase familii din Buşteni acuzau stări de agitaţie care le afectau sănătatea. Manifestările aveau loc numai în timpul nopţii. Ulterior s-au produs o serie de cutremure, care nu aveau epicentrul în Vrancea sau Bucegi. N-au fost victime, doar uşoare pagube. Unii locuitori din Buşteni s-au plâns că nu mai pot atinge cu mâna obiectele metalice pentru că se curentau.

Semnale radio subterane

În anul 1995 numărul de cutremure a sporit. Înainte de producerea unui seism, se auzea un tunet înfundat. După 4 ani, specialiştii de la Centrul de Fizică a Pământului au început să privească manifestările cu îngrijorare. Dar, până la urmă, toate au încetat. S-a născut ipoteza existenţei în Bucegi a unor uriaşe coridoare subterane, unde ar avea loc experienţe. Punctul fierbinte ar fi zona crucii de pe Caraiman. După cutremure, s-au semnalat şi semnale radio. Se pare ca provenienţa lor este subterană. Specialiştii de la Staţia Seismică de la Cheia n-au putut lămurii lucrurile.

Soarele răsare mai întâi pe Omul

Vârful Omu ( 2.505 m ) este cel mai înalt din Bucegi. E unul dintre vârfurile carpatice de peste 2.000 de metri care se luminează dimineaţa. Iarna, după ninsorile puternice, din blocul Institutului Geologic al României din Bucureşti, poate fi văzut Masivul Bucegi. De la 150 km, apare cu detalii incredibile, până la nivel de pâlcuri de pădure şi poiene. Nicolae Densusianu susţine că muntele sfânt al dacilor era în Bucegi. Istoricul A. Bucurescu consideră că Sfinxul din Bucegi se afla pe locul unde a fost ucis Orfeu, Kog-a-Ion însemnând capul Magnificului.

Sarmizegetusa, locul fenomenelor inexplicabile

Sarmi Seget Usa, adicăEu mă grăbesc să curg” ( în sanscrită ) este vechea capitală a Daciei. Este situată în Munţii Orastiei din Grupa Retezat-Godeanu. Se spune că această zonă, unde apar lumini ciudate în miez de noapte, este numităzona crepusculară a Europei”. În 1991, şapte specialişti au făcut cercetări la faţa locului. Au consemnat apariţia uneiexplozii luminoase” care părea că iese chiar din munte. Întorşi la Bucureşti, au constatat că aparatele nu au reţinut nici o imagine. În august 1991, în aceiaşi zonă, un avion IL-14 s-a pulverizat din senin.

Rază din stâncă

În iulie 1994, nişte turişti care-şi aşezaseră cortul la Sarmizegetusa au relatat că au văzut nenumărate raze, de diferite culori, ţâşnind din spatele unui perete stâncos. Razele se învârteau ca spiţele unei roţi. Întreaga vale a fost cuprinsă de un vuiet timp de jumătate de oră. Două luni mai târziu, în acelaşi loc, alţi turişti au fost înfăşuraţi într-o perdea de raza colorate.

Cuiul dacic

În sanctuarul dacic de la Racoş s-au găsit cuie dacice de fier care nu ruginesc. Testate cu raze X, s-a descoperit că, într-adevăr, cuiele au 2000 de ani. În componenta lor intră fier pur ( 99,97 % ), magnetită, oxid de fier şi alumosilicaţi. Cuiul nu rugineşte. În lume mai sunt două exemple de astfel de fier inoxidabil: stâlpul de fier de la Delhi şi discul din Mongolia, cercetate de NAŞA. S-au mai găsit şi nişte calupuri de fier dacic de peste 40 de kg. La acea vreme, romanii nu puteau să topească în cuptoarele lor bucăţi mai mari de 25 kg.

Templul ursitelor

Un vechi lăcaş de cult se afla la Şinca Veche, în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perişani, la 45 de km de Braşov şi 22 de Făgăraş. Mulţi au auzit de Templul Ursitelor unde e întâmpla fenomene paranormale. Vin oameni din toată ţara să se reculeagă şi să îşi pună o dorinţă. La începutul secolului au fost descoperite cristale în templu. S-au presupus că erau folosite de preoţii daci.
Grotă nu este mare, dar impresionează.

Turnul interior, pe unde intră lumina zilei, este înalt de 10 metri.pe perete apar simbolurile celor două principii cosmogonice, Yin şi Yang, împreună cu steaua lui David. Cei care au cercetat templul s-au întrebat dacă fata cu trăsături ferme, sculptată în templu, este al lui Christ, Zamolxis sau a unei zeităţi. Parapsihologii cred că locul are puteri supranaturale. Cei care au vizitat lăcaşul au vise premonitorii.

Vechiul templu datează din epoca precreştină. De altfel, în apropierea grotei a existat o mică aşezare dacică. În secolul al XVIII-lea, în grota era o biserică ortodoxă. A rezistat numai până în anul 1761, însă şi acum, din când în când, de ţin slujbe.

Sanctuarul de la Racoş

Pe Tipia Ormenisului, în apropiere de Racoş se afla o tabără arheologica. Aşezările dacilor sunt de 200 sau 300 de ani mai vechi decât cele din munţii Orastiei. În secolele V-VI i.e.n. aici există un regat dacic puternic, bine clădit şi apărat. Cel care conduce săpăturile arheologice este arheologul braşovean Florea Costea.

dacii

„Tipia Ormenisului era considerat un loc sacru. Cetatea nu era mare, dar a avut rol important de apărare. Capii militari n-au vrut să se unească cu celelalte regate, care se aflau sub conducerea lui Burebista. Acesta a cucerit cetatea şi apoi a incendiat-o”, spune arheologul.

S-au descoperit sanctuare circulare. Aici aduceau ofrande de carne zeilor. Hălcile erau atârnate în piroane de fier, în formă de cap de lebădă. Erau închinate zeităţii supreme, lui Zamolxis. Sanctuarele au fost distruse de romani. Fragmentele de ceramică, piroanele, fibulele şi obiectele de fier găsite au fost expuse la Muzeul de Istorie Casa Sfatului.

Piramidele din Egipt şi Carpaţii

Muntele Toaca este o piramidă cu baza pătrată, formă de extremă raritate în natură. Latura are lungimea dublă faţă de piramidă lui Keops. Unghiul pantei vestice are aceiaşi mărime cu unghiurile piramidei. La Cucuteni, cultura aflată în apropiere, s-a descoperit, incizat în ceramică neolitică, un motiv unic reprezentând proiecţia în plan a unei piramide cu baza pătrată. Diagonalele şi apotemele sunt trasate cu mare precizie.

Unghiul dintre Carpaţii Meridionali şi cei Orientali este de 52 de grade. 51 de grade 50 minute este unghiul dintre fetele piramidei Khufu ( Keops )şi baza aceştia. Vasile Pârvan susţine teoria Ceahlăului că munte sfânt al dacilor. Muntele retezat este un monolit de proporţii gigantice cu înfăţişarea unui trunchi de piramidă.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și