Istorie

Istorie interzisă: Ioana d’Arc a fost îndrumată de ființe din alte dimensiuni în lupta de eliberare

Ioana d’Arc este una din figurile emblematice ale Franței și sfântă a Bisericii Catolice dar și foarte controversată întrucât unii autori au considerat că era nebună pentru că auzea voci sau chiar vedea ființe din alte lumi.

Totul a început în frageda sa copilărie, în momentul în care se afla într-o grădină. Atunci a fost pentru prima dată când Ioana d’Arc a simțit cum o bulă de lumină coboară din cer.

Aceasta s-a transformat și ființa energetică a luat forma umană.
Acest prim contact, petrecut în 1426, a șocat-o pe tânăra eroină. Ființele misterioase i-au spus că doreau cu ardoare să ajute poporul francez ca să-și recapete pământurile ocupate de armatele engleze în nord-vestul țării.

Această primă discuție i-au stârnit eroinei sentimente patriotice greu de explicat. Întâlnirile bizare au continuat și pentru că Ioana d’Arc devenea setată pe ideea de independenţă, atât familia sa cât și locuitorii din Orleans au fot informați cu privire la aceste viziuni.

Oamenii acelor vremuri nu au putut să găsesc o explicație logică acestor întâlniri misterioase și ființele din alte dimensiuni au fost comparate cu Mihail și Gavril, care erau însoțiți de sfintele Ecaterina și Margareta.

Anii au trecut, și după o pregătire riguroasă, Ioana d’Arc a primit misiunea de a conduce trupele de eliberare din Orleans. Interesant este că această propunere i-a fost făcute de acele ființe strălucitoare. Ea a acceptat imediat și asculta indicațiile lor. Acela a fost momentul marcant al destinului său, sau chiar punctul în care întreaga sa viața s-a schimbat. Dintr-o simplă țărancă a devenit un lider al armatei de eliberare.

În februarie 1429, tânără, acum în vârstă de 16 ani, pornește spre Chinon. Anturajul Delfinului încearcă să-l convingă că demersul ei poate fi o capcană. Soacra acestuia, Iolanda de Aragon – care avea o mare influență asupra sa – insistă s-o primească, pentru că a auzit de „puterile” Ioanei. Carol hotărăște să o pună la încercare. Fata îl recunoaște „după un semn” și îi dezvăluie patru profeții.

Timp de trei săptămâni este interogată de prelați și teologi care încearcă să verifice dacă spune adevărul. Dată pe mâna moașelor, pentru a confirma dacă este virgină, cum pretinde, Ioana spulberă orice îndoială asupra sa. I se dau armură, stindard și escortă. Cât despre spadă, unii spun că i-ar fi dat-o căpitanul de Veaucouleurs, iar alții susțin că ar fi găsit-o în biserica Sainte-Catherine-de Fierbois, după cum îi indicaseră „vocile”.

Oamenii de arme acceptă să i se supună. Istoricii apreciază ca uluitor faptul că tânăra se face ascultată de bărbați ce nu au obișnuința disciplinei. Venirea ei îi redă încrederea Delfinului, care aștepta impasibil căderea Orleansului, aflat de multă vreme sub asediul armatei comandate de Talbot.

În cele din urmă misiunea sa este dusă la bun sfârșit așa cum îi comandaseră vocile, iar mai multe ținuturi sunt eliberate. Povestea sa se încheie totuși tragic pentru că este vândută englezilor de către Jean de Louxembourg, ea a fost judecată ca „vrăjitoare”. La 30 mai 1431 este arsă pe rug și așa se termină viața unui personaj misterios și extrem de controversat.

După acest fapt de viața, mulți au fost cei care s-au întrebat de ce a fost aleasă tocmai această fetișcană de la țară pentru a conduce o asemenea luptă. Răspunsul nu a putut fi aflat decât în clipa în care celebrul medium american Eduard Cayce a făcut o regresie și a văzut cum sufletului Ioanei d’Arc a fost încarnat cu mii de ani în urmă în corpul unui general egiptean, care a câștigat numeroase bătălii.

Ioana dArc - Istorie interzisă: Ioana d'Arc a fost îndrumată de ființe din alte dimensiuni în lupta de eliberare
Așadar, ființele celeste nu au ales-o la întâmplare, ci totul a fost calculat pentru ca întreaga luptă să fie dusă la sfârșit cu bine. Sufletul Ioanei d’Arc fusese călit și construit pentru luptă, încă de pe timpul vechilor egipteni.

 

loading...
To Top