Istorie interzisă: A existat o a patra piramidă neagră la Gizeh, care a dispărut fără urmă

Cu toții suntem fascinați de cultura egipteană și în special de misterul care încă învăluie piramidele de pe platoul Gizeh. Chiar dacă uneori istoria este ascunsă, unele dintre cele mai vechi documente atestă faptul că inițial au fost patru piramide și nu trei așa cum există în prezent.

Bineînțeles că atunci când un fenomen sau o întâmplare nu poate fi explicată, cel mai la îndemână este să nu o mai povesteşti. Probabil că așa s-a petrecut i cu piramidele egiptene de la Gizeh. Cărțile de istorie ne informează că aceste piramide, construite de sclavii egipteni, în număr de trei au servit drept morminte faraonilor.

Nu o să dezbatem în acest articol cine și de ce a ridicat aceste maiestuoase construcții megalitice, dar putem spune că documentele vechi atestă că inițial au existat patru piramide.

Aceasta a patra piramidă a fost diferită față de cele trei pentru că a fost făcută dintr-o piatră care seamănă cu granitul negru. Din acest motiv a fost numită Piramida Neagră. A fost mult mai mică decât cele trei existente și în ziua de astăzi și nu se poate spune cu exactitate cum a dispărut din senin undeva în ultimii 300 de ani.

Povestea Piramidei Negre pornește la începutul anilor 1700, când căpitanul danez Frederic Norden, a realizat numeroase desene și hărți cu platoul din Gizeh. Marinarul a scris ți o carte intitulată „Călătorii în Egipt și Nubia”, în care a inclus schițele celor patru piramide, hărțile cartografiate, dar și descrieri minunate ale locurilor explorate.

În acest fel aflăm că cea de-a patra piramidă se afla mai la nord de celelalte trei și era mult mai mică, poate pe jumătatea celorlalte. Aceasta avea culoarea neagră, în timp ce celelalte trei au o culoare gălbuie, și părea că este ridicată dintr-o piatră extrem de grea, care semăna extrem de bine cu granitul. Și dacă nu era granit, atunci ce era această piatră?

Este extrem de greu de spus, în condițiile în care această teorie este respinsă de o parte dintre egiptologi. Ei susțin că nu a existat niciodată această piramidă și că este posibil ca Frederic Norden s-o fi confundat cu ceva. Este puțin probabil ca un om să confunde o piramidă cu un alt obiect, dar probabil adevărul este dincolo de capacitatea noastră de a înțelege și atunci unii oameni refuză teoria.

Între timp aceasta piramidă a dispărut și nimeni nu mai știe nimic de ea. Interesant este că nici măcar o urmă a existenței sale nu a fost descoperită, fapt pentru care misterul se adâncește. Cum putea să dispară o piramidă de parca niciodată nu a existat?

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns