Istorie

ISTORIE INTERZISĂ: CONSPIRAȚII, TRĂDĂRI ȘI FALSURI ÎN ISTORIA ROMÂNILOR

Împărații romani de origine tracică sunt un subiect puțin cunoscut și încă, nedorit de istorici, chiar și de cei români, să fie spus clar în istorie.

Regalian este cel dintâi dac care a urcat pe tronul imperiului. În anul 260, el pune la cale o rebeliune, fiind un general și un strateg deosebit, și se instalează la conducerea imperiului.

Regalian a fost un strănepot al lui Decebal. Conform documentelor vremii, el este asasinat chiar de apropiații săi.

Aureolus, ciobanul din Carpați, devine împărat, după ce a intrat în armata romană ca îngrijitor al cailor. Este ucis de proprii lui soldați. Împăratul Galeriu, olteanul, avea origini dacice prin mama sa, Romula, care provenea din Oltenia.

Galeriu a impus taxe Romei și întregii Italiei ca răzbunare pentru ceea ce au făcut romanii cu poporul dac. A dorit să schimbe denumirea imperiului, din roman în dacic.

Maximus Daia era nepotul împăratului Galeriu. A ajuns împărat, dar a intrat în conflict cu fratele său, Licinius. Daia a preferat să se sinucidă, decât să fie omorât de Licinius.

loading...

Cel mai mare împărat de origine dacică este Constantin primul împărat creștin din istorie.

După ce devine împărat, spoliază monumentele din forul lui Traian. Marea friză de 30 de metri este spartă în bucăți. Figura lui Traian este ștearsă din reprezentările reliefurilor. Opt din statuile dacice, înalte de trei metri, sunt urcate pe Arcul lui Constantin, ca semn de prețuire pentru strămoșii săi.

Ne punem întrebarea, de ce manualele de istorie nu ne prezintă aceste fapte?  Putem considera că este o adevărată conspirație în jurul acestui subiect. Unii istorici în frunte cu maghiarul Alfldi consideră că în Dacia după cucerirea romană nu a mai rămas nici un dac.

Sunt contestate documente istorice prin care se demonstrează că dacii au continuat să trăiască pe acest teritoriu. Istoricii români au preferat varianta că toți dacii au fost romanizați. Pe cine deranjează existența dacilor, după retragerea romanilor?

Istoricul Dio Cassius a spus în scrierile sale că se găsiră și comorile lui Decebal, cu toate că erau ascunse sub apa râului Sargeția. Decebal în persoană a ascuns aceste bogății, după care i-a ucis pe toți cei care cunoșteau acest lucru. Un singur martor a supraviețuit, Bicilis, care atunci când a fost prins a trădat.

După ce au descoperit comoara, Traian a scutit poporul roman de taxe, iar serbările au durat 123 de zile. Marile edificii au fost construite cu aurul din această comoară. Se vorbește despre 165 de tone de aur și 330 de tone de argint.

ISTORIE INTERZISĂ: CONSPIRAȚII, TRĂDĂRI ȘI FALSURI ÎN ISTORIA ROMÂNILORO parte din aurul din minele de la Brad s-a regăsit și în statuile egiptene. Analizele chimice au demonstrat proveniența aurului.

În secolul al XVI-lea un pescar a găsit în apele Streiului, într-un zid din mal, 40000 de galbeni. Chiar împăratul Ferdinand de Habsburg și-a trimis un reprezentant care a mai găsit 2000 de galbeni în apele Streiului.

rsz romani - ISTORIE INTERZISĂ: CONSPIRAȚII, TRĂDĂRI ȘI FALSURI ÎN ISTORIA ROMÂNILOR

În anul 1716, un cetățean numit Pavel Varga, scrie în testamentul său, că a găsit o comoară din care putea să îmbogățească toată Transilvania, dar preferă să nu spună unde este ascunsă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top