Take a fresh look at your lifestyle.

Istorie controversată! Descoperiri care ar putea rescrie istoria omenirii

Descoperiri excepționale este numele unui film dintr-un serial realizat de doi jurnaliști americani, serial numit Istoria interzisă.

Europeni în China acum 30000 de ani

În anul 1933, în apropiere de Pekin, într-o grotă, au fost descoperite mai multe cranii și schelete umane. Unul dintre cranii aparținea unui bărbat european, un altul era alungit și aparținea unei tinere, iar cel de al treilea prezenta trăsături de eschimos. Craniile aveau o vechime de 30000 de ani, iar oamenii de știință nu pot explica prezența lor pe actualul teritoriu al Chinei.

Descoperirea celor trei cranii este inexplicabilă și rămâne unul dintre marile mistere ale arheologiei. Câțiva ani mai târziu, într-un mormânt din Rusia a fost descoperit un harpon rectangular a cărui vechime era de peste 28000 de ani.

Șirul descoperirilor a continuat cu descoperirea craniilor mumificate de la Jerich, a căror vechime depășește 8000 de ani. Procedeul de mumificare pare a fi mai vechi cu câteva mii de ani, decât se credea.

A urmat descoperirea profesorului Luther Cressman, peste 200 de perechi de sandale cu corzi, descoperire realizată în Fisher Canyon, Nevada. Testele cu carbon 14 au relevat că acestea aveau o vechime de peste 9000 de ani. Tehnica de lucru a acestor sandale este extrem de ingenioasă.

În sud-vestul Africii, într-o peșteră, au fost descoperite picturi care reprezintă femei cu pielea albă și părul roșu. Acestea par a fi luptătoare, asemănătoare amazoanelor din zona Ciprului.

Loading...

În anul 1962, în Australia au fost descoperite mai multe desene care reprezintă imagini cu specii de dinozauri care au dispărut acum 40000 de ani. În mijlocul acestora tronează un bărbat care poartă o tiară, o diademă egipteană.

Anul 1950 a venit cu o altă descoperire la fel de misterioasă. În jungla din Costa Rica, au fost descoperite sfere din piatră calcaroasă, perfect șlefuite. Cine le-a realizat, ce reprezintă ele, ce tehnologie a fost utilizată, cum au fost transportate în junglă, sunt întrebări care își așteaptă răspunsurile.

rp_capete-gigantice-olmeci-1.jpgÎn Mexic, au fost descoperite capete gigantice din piatră despre care se spune că aparțin civilizației olmecilor. Cea mai apropiată carieră de piatră se află la o distanță de 100 km, față de situl unde au fost descoperite. Ce mijloace de transport au utilizat prin încrengătura din junglă, rămâne un mister.

La Muzeul Naturii din Londra este expus un craniu descoperit într-o cavernă din Rhodesia. El prezintă o gaură perfect rotundă care nu putea fi făcută decât o armă de foc. Craniul are o vechime de peste 40000 de ani.

loading...

Comentariile sunt închise.