Istorie ascunsă: 5 fapte istorice pe care le-am crezut adevărate dar sunt false

Istorie ascunsă: 5 fapte istorice pe care le-am crezut adevărate dar sunt false

Percepția pe care o avem asupra istoriei este de cele mai multe ori deformată. Acest fapt se datorează lucrurilor eronate pe care le-am învățat la școală sau chiar din cărți.

Am ales să vă prezentăm 5 fapte istorice despre care am crezut că sunt adevărate, dar ele sunt de fapt false.

1.Stonehenge

Stonehenge este unul dintre cele mai controversate monumente. A fost construit în perioada preistorică de către o civilizație necunoscută. Se presupune că a fost folosit pentru realizarea unor ritualuri păgâne. Cel mai surprinzător lucru este că Stonehenge nu arată așa cum îl cunoaștem noi în prezent, ci cu totul altfel. Acest fapt se datorează lui William Gowland, care a restaurat monumentul în 1901. De ce a fost modificată așezarea pietrelor? Nu se poate răspunde la această întrebare.

2. Cine a descoperit America?

Cărțile de istorie ne spun că America a fost descoperită de faimosul Christopher Columb în 1492. Această afirmație este falsă pentru că descoperirile arheologice de ultim moment sugerează că primii europeni, care au pășit pe teritoriul Lumii Noi, au fost vikingii cu mult timp înaintea lui Columb.

3. Coifurile vikingilor

În cărți sau în filme, vikingii sunt prezentați purtând pe cap niște coifuri mari cu coarne. Fals. Istoricii susțin că vikingii nu au folosit niciodată în lupte aceste coifuri, ci numai atunci când participau la anumite ritualuri religioase.

4. Nasul Sfinxului

nasul sfinxului

Istoria ne învață că nasul Sfinxului a căzut în timpul bătăliei pe care Napoleon a dus-o împotriva turcilor, chiar în apropierea Sfinxului, în 1798. Această legendă se dovedește a fi una falsă, pentru că egiptologul de origine daneză Frederic Norden a vizitat și fotografiat Sfinxul 50 de ani mai târziu și acesta avea nasul în dotare.

5. Poeziile lui Ossian

Ossian a fost un celebru poet celt, care a trăit și compus în secolul al III-lea. Poetul scoțian James McPherson a fost renumit pentru traducerea poeziilor lui Ossian, dar ciudat este că atunci când a fost întrebat despre sursa traducerilor sale acesta nu a știut ce să răspundă. Dacă James McPherson nu a tradus poeziile lui Ossian, atunci ce a tradus?

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)