Istoria Vaticanului: sodomizare, crime și sacralitate

Istoria Vaticanului: sodomizare, crime și sacralitate

Papa Sixt al IV-lea, pe numele său adevărat Francesco, s-a născut în anul 1414 în Italia. Încă de la vârsta de nouă ani decide să ia calea bisericii. Urmează studii teologice și devine profesor de logică și filosofie. În anul 1467, papa Paul al II-lea îl numește cardinal.

În anul 1471, papa moare. Oficial, s-a spus că moartea a fost cauzată de o indigestie. Sunt istorici care susțin că a fost asasinat, după ce a fost sodomizat de unul dintre pajii săi.

La patru zile de la moartea papei, Francesco va fi numit papă. Pentru Vatican, dar și pentru țările catolice va începe o perioadă tulbure, cu represalii și multe asasinate. Nemulțumit de ceea ce se întâmplă la Vatican, regele Franței Louis al XI-lea impune o serie de reguli în cadrul bisericii franceze. Cardinalii nu mai aveau dreptul să se căsătorească și nici să întrețină relații clandestine cu bărbații. Totodată erau interzise spectacolele în biserică și participarea la întruniri în care era practicat spiritismul.

Nemulțumit de ceea ce se întâmplă în Franța, papa a dat o bulă numită salvater noster prin care permitea celor care au păcătuit să-și răscumpere greșelile donând bani bisericii. Mai mult, papa a instaurat taxa pe prostituție, iar clericilor le-a permis să aibă concubine, în contextul în care, visteriile Vaticanului erau golite de anturajul papei format din rude apropiate, avide de lux și huzur.

Cronicile vremii au relatat despre o relație incestuoasă pe care papa ar fi avut-o cu unul dintre nepoții săi, pe care l-a numit cardinal.

La scurt timp, un alt scandal avea să se producă. Papa dă o altă bulă prin care era permisă inchiziția în Spania. Inchizitorii au preluat puterea în Spania prin torturi și asasinate. Evreii care au refuzat să treacă la creștinism au fost omorâți, iar averea lor a fost confiscată și preluată de biserică. Chiar și morții erau judecați și averea lor era confiscată postmortem. Peste 125000 de persoane au fost victime ale proceselor privind erezia.

Loading...

Papa Sixt al IV-lea a murit în anul 1484. Despre el s-a scris că a fost un papă care a încurajat desfrâul și a fost autorul celor mai multe asasinate.

Carol Wojtyla s-a născut în anul 1920 la Wadowice, fiind cel de al doilea fiu al unei familii în care tatăl era militar, iar mama institutoare. La vârsta de nouă ani, mama sa moare. Câțiva ani mai târziu, moare prematur și fratele său. În anul 1941, tatăl său moare și el.

Carol Wojtyla a fost o personalitate a secolului al XX-lea. În anul 1979, a fost pontificat papă. Până în anul 1940, a urmat studii de filologie la Cracovia. Le-a întrerupt în anul 1940, când a lucrat ca muncitor la o carieră de piatră, după care a fost angajat ca muncitor la o fabrică chimică.

În mai 1999, face o vizită în România. A fost prima vizită a unui papă în țara noastră. În momentul în care a ajuns în România a declarat, providența divină mi-a oferit posibilitatea de a face o călătorie apostolică într-o țară predominant ortodoxă.

Spre bucuria tuturor românilor, a ținut un discurs în limba română, în care spunea că prin această vizită încearcă să cicatrizeze rănile produse între Biserica ortodoxă și cea catolică. A mai vorbit despre misiunea apostolică a Sfântului Andrei în Dobrogea. El a numit România țară-punte între Orient și Occident.

Papa Paul al II-lea a trecut la cele veșnice la 2 aprilie 2005. La 1 mai 2011, a fost beatificat, iar în 27 aprilie 2014, a fost declarat sfânt în fața unei mulțimi de sute de mii de oameni.

loading...

Related posts