Istoria tsunami și valul ucigaș din Biblie care se va produce în viitor

Istoria tsunami și valul ucigaș din Biblie care se va produce în viitor

În punctul său de formare, un tsunami generează valuri mici. Pe măsura ce aceste valuri se îndreaptă spre țărm, cu o viteză de 800 km/h, fundul oceanului se înaltă și valurile lovesc țărmurile. Este cunoscut faptul că o undă care se propaga în apă pierde foarte puțina energie, ea se poate deplasa pe distanţe considerabile.

Cum se formează un tsunami?

Cele mai multe valuri seismice se produc după un cutremur, dar exista și alte origini posibile, cum ar fi, avalanşele submarine, explozia unui vulcan, căderea unui asteroid, ruperi de gheţari, teste nucleare.

Un tsunami este format din mai multe valuri. Durata dintre aceste valuri poate atinge și două ore. În cele mai multe cazuri, primul val nu este și cel mai puternic. În 99% de cazuri, arealul în care un tsunami ucide ocupa o suprafața de 250 km.

Tsunami, o forță devastatoare

Cu o jumătate de oră înainte ca un tsunami să lovească, oceanul se retrage sute de metri. Pe insula hawaiiană Maui, seara de 17 noiembrie 1837, seara era liniștită. În jurul orei 19, oceanul a început să se retragă, lăsând o mulțime de peşti pe uscat. Insularii s-au repezit să adune peştii. În câteva minute, un val uriaș a distrus toată așezarea.

tsunami

Numai în anul 1990, zece valuri tsunami au ucis peste 4000 de oameni. În acel an, s-au produs 82 de valuri tsunami, cu mult peste media de 57 de tsunami în 10 ani. Oceanul Pacific este renumit pentru producerea valurilor tsunami deoarece dispune de o bogată activitate seismică.

În anul 1958, un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a provocat o alunecare masivă de gheţari în Alaska. Valurile au intrat într-un loc îngust, un golf, unde au atins înălțimea de 524 de metri. Fenomenul a fost numit mega-tsunami.

În anul 1883, erupţia vulcanului de pe insula Krakatau a generat valuri cu înălțimea de 40 de metri. Au murit peste 36000 de persoane. În anul 2011, în Japonia, un seism cu magnitudinea 9 a provocat valuri cu înălţimi de peste 10 metri. Zeci de mii de victime și-au pierdut viața. Ca urmare a acestei catastrofe, NASA a calculat că ziua s-a scurtat cu 1,8 microsecunde din cauza rotaţiei accelerate a Pământului. Din cauza acestui cutremur, Japonia s-a deplasat cu 2,4 metri, fata de poziția anterioară cutremurului.

Tsunami din 2004

Bilanțul unui tsunami devastator care a lovit Indonezia, sâmbătă 22 decembrie 2018 este de 429 de morți, 1485 de răniți și 154 de persoane dispărute. Uriașul val a fost generat de activitatea vulcanică din zonă. Localități întregi de pe insulele Sumatra și Java au fost spulberate.

tsunami

Vulcanul care a provocat catastrofa, Anak, s-a format în anul 1928, în apropiere de legendarul vulcan Krakatoa, care în anul 1883, în urma unei erupții a făcut 36000 de victime. De menționat este faptul că centura de foc a Pacificului are 127 de vulcani activi.

Coloana uriașă de fum, pietre și cenușă vulcanică a avut o înălțime de 20 km, toată zona a fost cuprinsă de întuneric, după care s-a declanșat un tsunami devastator.

Să ne aducem aminte că în anul 2004, a doua zi după Crăciun, ca urmare a unui seism cu magnitudinea de 9,3 pe scara Richter, un tsunami devastator a făcut 220000 de victime dintre care 168000 în Indonezia.

Valul uriaș a avut o viteză de câteva sute de kilometri pe oră și a spulberat zona de coastă din Somalia până în Maldive.

Alte tsunami petrecute în diverse locuri

În anul 1960, în Chile s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 9,5 pe scara Richter. S-a creat un tsunami care a fost devastator, a spulberat chiar și coastele Japoniei.

În Europa, ultimul tsunami devastator s-a produs acum o sută de ani, ca urmare a unui seism care a avut loc în largul coastelor Siciliei. Valul ucigător a avut o înălțime de 13 metri. Au fost ucise 2200 de persoane.

Acum 3500 de ani, în Marea Mediterană s-a produs un tsunami ca urmare a unei erupții vulcanice, care a decimat populația minoică.

Revista Ocean Science a publicat un articol în care avertizează că un cutremur moderat din Marea Mediterană poate declanșa un tsunami care să afecteze o parte din cei 130 milioane de oameni care trăiesc pe coasta mării.

tsunami

În 17 iulie 2006, un seism submarin cu magnitudinea de 7,7 a creat un tsunami care a ucis 654 de persoane, locuitori ai insulei Java.

Un cutremur cu magnitudinea peste 7 grade și care are loc la adâncimi mici generează în punctul de formare valuri mici. Pe măsură ce acestea se îndreaptă spre țărm, viteza depășește câteva sute de kilometri pe oră, fundul oceanului se ridică iar înălțimea valurilor poate atinge și 20 de metri.

Valurile ucigașe din Marea Neagră

La începutul anului 1901, Marea Neagră a fost scena producerii unui tsunami cu valuri de peste 5 metri, ca urmare a producerii unui seism cu magnitudinea de 7,2. Epicentrul cutremurului a fost la Caliacra, nord-estul Bulgariei. Uriaşele valuri au afectat mai multe sate și au distrus kilometri întregi de drumuri.

În urma acestuia s-a format un val seismic de patru metri înălțime, cu efecte locale resimtite în zona litoralului românesc și bulgăresc. Cutremurul submarin a fost resimțit în Muntenia și sudul Moldovei, cu o intensitate de 5-6 pe scara Mercalli.

Potrivit Wikipedia, cutremurul, fiind foarte puternic, a fost urmat de multe replici și alte seisme independente, cu magnitudini cuprinse între 5,5 și 6 grade pe scara Richter. Acestea au ținut până în anul 1905.

Biblia anunță un tsunami devastator

Una dintre cele mai interesante și misterioase cărți biblice este Revelația. Din denumirea cărții reiese semnificația ei: ea dezvăluie secretele viitorului și faptele care se vor întâmpla cu mult timp după scrierea sa.

Mesajul ei este unul pozitiv, nu inspirator de teamă sau de groază pentru cei ce îi slujesc lui Dumnezeu. Deși mulți asociază cuvântul „apocalipsa” cu un necaz de proporții, lucrurile trebuie privite sub cu totul altă perspectivă. Indiferent de ceea ce fac oamenii de Terra, de cum trăiesc sau ce drum adoptă în viața, viitorul a fost scris cu mult timp înainte și nimeni sau nimic nu îl poate schimba.

Codul biblic

Oamenii de știință au confirmat o ipoteză care susține că în Biblie există alături de informațiile spirituale un anumit cod secret care poate dezvălui evenimente care au avut loc cu mii de ani după ce a fost scrisă Biblia.

tsunami

Codul biblic a fost descoperit în versiunea originală în limba ebraică a Bibliei, în Vechiul Testament. Cel care a descoperit codul biblic este dr. Eliyahu Rips, care este la ora actuală unul dintre cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, un domeniu de vârf al matematicii care se află la baza fizicii cuantice.

Odată ce acest cod a fost înțeles, numeroase evenimente viitoare vor putea fi prevestite. Singura problemă este că acest cod nu se aplică uniform, adică nu tuturor pasajelor, și din această cauză evenimentele apocaliptice nu pot fi datate cu certitudine.

Tsunamiul devastator și vulcanul gigant din Spania

Un teolog spaniol susține că a descoperit un pasaj în Biblie care ascunde un secret apocaliptic. În viitor, vulcanul Cumbre Vieja, situat în Insulele Canare, va erupe atât de violent încât va arunca lava în apa și așa se va produce un tsunami extrem de violent. Acesta va distruge numeroase orașe din Spania și Portugalia și se va face simțit până pe coasta estică a Americilor.

tsunami

Această teorie s-a născut cu ajutorul unui program de calculator, care șterge anumite spații dintre cuvintele din Biblie și formează cuvinte noi. Aceste cuvinte sunt de-a dreptul grăitoare pentru că sunt de-a dreptul grăitoare atunci când sunt puse unul lângă altul.

Cuvintele cheie extrase sunt: „Canare“, „de mare munte“, „mareelor“, „val“, „teribil“, „moarte“ și „Miami“. Așadar, atunci când acestea sunt legate, concluzia este la îndemâna oricui.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)