Take a fresh look at your lifestyle.

Istoria numerelor ghinioniste din spatele accidentului navei Costa Concordia

Destinul se referă la un curs al evenimentelor predestinate, care de cele mai multe ori se produc în așa fel încât să existe întotdeauna o urmă de mirare sau pur și simplu un mare semn de întrebare. Controlul asupra vieții nu este deținut de niciun om de pe această planetă, dar când lucrurile se petrec de o manieră ciudată, nu putem să nu ne întrebăm dacă șirul vieții este influențat de cineva sau nu?

Destinul și-a făcut simțită prezența și în cazul navei Costa Concordia care și-a îndeplinit misiunea pe această planetă în ziua de 13 ianuarie 2012. Nava s-a ciocnit de o stâncă în apropierea insulei italiene Giglio din Marea Mediterană. Stânca a sfâșiat o mare parte din carcasa navei, care a fost invadată în bună măsură de apă și s-a înclinat până la 65 grade, devenind nemanevrabilă. Majoritatea celor peste 4.200 de persoane la bord s-au putut salva, dar totuși accidentul s-a soldat și cu 15 morți și 20 de dispăruți. Se pare că de vină a fost căpitanul navei, Francesco Schettino, care acum este anchetat.

Nu putem să nu remarcăm că fatidica zi de vineri 13 a fost fatală pentru Costa Concordia, cât și pentru pasagerii ei. Trecând peste acest aspect superstițios, trebuie să amintim puțin din povestea acestei nave blestemate. La inaugurarea navei Costa Concordia, pe 7 iulie 2006, Eva Herzigova, supermodelul ceh, a fost invitată să declanșeze procedura de lansare a navei la apă prin spargerea sticlei de șampanie. Nu se știe motivul pentru care sticla fragilă de șampanie nu s-a spart atunci când a fost împinsă spre Costa Concordia, dar marinarii prezenți la eveniment au știut că acest fapt va aduce doar ghinioane. Se spune că este semn rău dacă sticla de șampanie cu care se botează nava nu se sparge și acest fapt premonitoriu chiar s-a adeverit în cazul Costa Concordia. Mai mult de atât din momentul eșuării botezului navei și momentul accidentului au trecut șase ani, șase luni și șase zile. Această perioadă corespunde celebrului număr al fiarei care este 666.

costa-concordia
Aceste aspecte au fost pur și simplu ignorate atunci când s-a analizat accidentul dramatic al navei Costa Concordia, dar coincidențele sunt prea mari pentru a nu fi luate în seamă. Probabil că acest accident putea să fie evitat dacă căpitanul era mai atent sau poate că destinul acestei nave a fost pus sub semnul blestemului și al ghinionului.

loading...