Istorie

ISTORIA INTERZISĂ. DESCOPERIRI PE CARE PALEONTOLOGII NU LE-AU PUTUT EXPLICA

Paleontologii au descoperit lângă lacul Sevan, Armenia, un craniu mai puțin obișnuit Craniul are o vechime de 2000 ani și a aparținut unei femei. Ceea ce este neobișnuit este faptul că în timpul copilăriei, femeia a suportat o operație.

O gaură din craniu a fost acoperită cu o bucata de os de la un animal. Operația a fost un succes pentru că femeia a trăit mult timp după această intervenție.

O alta descoperire la fel de neobișnuită este cea a unui craniu de tip Neandertal descoperit în Zambia. Craniul prezintă o gaură cauzată de un glonte. Craniul este expus la un muzeu din Londra.

În anul 1965, arheologii au făcut o altă descoperire care avea să șocheze lumea ştiinţifică. În Indiana, a fost descoperit un os de ren care are o vechime de 32000 de ani și pe care se poate observa o formă de scriere.

Se pune întrebarea dacă oamenii preistorici cunoșteau scrierea.

În Ohio, SUA, au fost descoperite sute de schelete care aveau o lungime de 90 centimetri. Descoperirea arată că cel putin în acea zonă a existat o civilizație de pigmei.

loading...

Și mai bizar este faptul că in anul 1880, în Pennsylvania au fost descoperite cranii umane cu coarne. Scheletele au o lungime de aproape trei metri.

O altă descoperire a fost făcuta în Minnesota, SUA. A fost descoperit un craniu cu o vechime de 3000 de ani care prezenta câte două rânduri de dinți pe cele două maxilare.

Poate și mai stranie este descoperirea făcută în Utah, SUA, în anul 1973. S-a descoperit un schelet care are o vechime de 100 milioane de ani.

empreinte 2 - ISTORIA INTERZISĂ. DESCOPERIRI PE CARE PALEONTOLOGII NU LE-AU PUTUT EXPLICA

Și pentru a complica și mai mult lucrurile trebuie să amintim despre descoperirea unor amprente care au o vechime de 600 milioane de ani. Urmele reprezintă tălpi de picioare încălțate într-un fel de sandale.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top