ISTORIA INTERZISĂ, CASTELUL CORVINILOR

Castelul Corvinilor are o vechime de peste șase secole și în jurul său s-au țesut numeroase legende și mistere. Capela castelului a fost construită la mijlocul secolului al XIV-lea și poartă hramul sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al lui Ioan de Hunedoara.

În urma cercetărilor efectuate în anul 1960, arheologii au descoperit sub capelă o cameră subterană. Se presupune că această cameră subterană avea rol de criptă unde ar fi urmat să fie înhumat Iancu de Hunedoara.

Între timp, el a devenit guvernator al Ungariei și voievod al Transilvaniei, motiv pentru care a fost înmormântat la Alba Iulia.

Camera de tortură a fost construită în secolul al XV-lea și informațiile furnizate de istorici arată că acest loc era unul de tortură. Călăul nu se ocupa numai de execuția capitală, dar avea și rolul de a tortura prizonierii care îi erau aduși.

Se mergea până la jupuirea oamenilor vii. Printre mașinăriile care pot fi văzute în camera de tortură se numără menghinele pentru strângerea membrelor și a trupului, instrumente de întindere a corpului până la ruperea acestuia, scaune de tortură dotate cu țepi și piroane, obiecte folosite la sugrumat și mutilat.

Despre Ioan de Hunedoara se spune că a fost fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg. Mama sa a fost o tânără din Țara Hațegului. Pentru a o proteja de necinste, regele i-a aranjat o căsătorie cu Voicu, un apropiat al său. Sigismund a lăsat copilului un inel pentru ca el să poată fi recunoscut la curtea regelui, peste ani.

loading...

În curtea interioară a castelului se află o fântână la care au săpat trei prizonieri turci, cărora li s-a promis că în momentul în care ajung la apă vor fi eliberați. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că soția lui Ioan de Hunedoara, Elisabeta Szilagyi, a decis să-i omoare.

Elisabeta Szilagyi era o femeie puternică. Ea l-a ajutat pe fiul său, Matei Corvin, să urce pe tron la vârsta de 14 ani. Se spune că Ioan de Hunedoara nu a avut copii ilegitimi pentru că Elisabeta îl însoțea chiar și în lupte. Elisabeta a primit titlul de Mater Heroica.

castelul corvinilor - ISTORIA INTERZISĂ, CASTELUL CORVINILOR

După atâtea crime care s-au produs în acest castel, este normal ca acest loc să fie considerat un loc bântuit, unde spiritele celor decedați nu au odihnă.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.