Descopera

ISTORIA INTERZISĂ! BOLAS GRANDES, sferele gigantice dintr-o altă lume

Pe teritoriul ocupat astăzi de mica republică Costa Rica și cu deosebire în delta fluviului Diquis au fost descoperite sute de sfere din granit șlefuit, sfere al căror diametru variază de la câțiva centimetri până la 2,5 metri.

Cea mai mare sferă are o greutate de 16 tone și prezintă o prelucrare și șlefuire de-a dreptul neobișnuite. Specialiștii au măsurat aceste sfere din piatră și au constatat numai unele abateri neglijabile de la formă.

Cea mai evidentă diferență este mai puțin de un centimetru la o circumferinţă de 6,5 metri. Este însa foarte probabil ca aceste diferențe să fie cauzate de eroziune.

Sferele, sau bolas grandes cum sunt numite de localnici, există acolo din vremuri imemoriale, nimeni nu știe cum au ajuns in delta mlăștinoasă și impracticabilă, nimeni nu știe la ce au servit, de când sunt acolo și mai ales cine le-a confecționat.

Până în prezent au fost cartate 186 de sfere, existând posibilitatea ca un număr mult mai mare să se găsească afundate în pământul moale al junglei.

Multe dintre ele au fost sparte în speranța că ar putea conține aur. Dacă confecţionarea acestor sfere a constituit o încercare de reproducere la scară a galaxiei noastre, conform ipotezei susținute de Erick von Danicken sau dacă au îndeplinit cu totul alte scopuri, acest fapt rămâne deocamdată necunoscut.

loading...

Clar este un singur lucru și anume că nimeni, indiferent cine ar fi fost constructorii acestor bizare sfere de granit, nimeni nu le-a construit în mod inutil.

Și tot așa de clar apare faptul ca cei care au construit și cizelat cu asemenea remarcabilă exactitate aceste sfere, nu au fost pietrarii din Costa Rica, ci niște constructori ce au dispus de mașini speciale de prelucrare a pietrei.

Ce fel de energii au fost folosite pentru aceste operații, ce intensitate au avut acestea sau ce fel de mașini au fost folosite, aceasta este o altă întrebare.

Dacă ne gândim la calitățile ultrasunetelor si anume la posibilitatea dovedită experimental de a distruge structurile amorfe minerale, putem ajunge poate puțin mai aproape de rezolvarea șaradei. Și nu este deloc întâmplător faptul ca ultrasunetele sunt folosite azi în medicină în tratamentul litiazei renale.

BOLAS GRANDES - ISTORIA INTERZISĂ! BOLAS GRANDES, sferele gigantice dintr-o altă lume

Astăzi sferele de granit, martorii muți ai unor vremuri necunoscute nouă, slujesc ca pietrele ornamentale așezate în fața clădirilor administrative, mâine poate secretul lor va fi descifrat și atunci vom cunoaște ceva mai mult despre istoria omenirii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top