Mistere

ISIS
Descopera

ISIS, DIVINITATEA CARE ÎNTRUCHIPEAZĂ TRECUTUL, PREZENTUL ȘI VIITORUL

3views

Puțini dintre noi cunoaștem faptul că în statul Iowa, SUA, există o statuie a zeiței Isis. Chipul și corpul zeiței sunt acoperite de un voal negru.

Auguste Putemmans este autorul sculpturii. El s-a născut în Belgia, în anul 1866 și a decedat la Ixelle, în anul 1922. Putemmans era recunoscut pentru faptul că făcea parte dintr-o lojă masonică. În anul 1922, un conte belgian, care devenise proprietarul statuii, a dăruit-o președintelui american, Herbert Hoover, care a instalat-o la casa sa natală din Iowa. Hoover a fost președinte al SUA, în perioada 1929-1933.

La câteva luni după ce a preluat mandatul,bursa din New York s-a prăbușit și a început marea criză mondială. Până să ajungă președinte, Hoover s-a angajat într-o amplă activitate de salvare a belgienilor de la foamete. După anul 1914, Belgia s-a aflat într-o criză economică de mari proporții. Hoover a reușit să strângă din donații peste 10 milioane de dolari pe care i-a oferit Belgiei ca suport economic.

Istoricii spun că peste 10 milioane de persoane au fost salvate de la foamete. Francmasoneria ia ființă la sfârșitul secolului al XVI-lea, în Marea Britanie, inspirându-se din mitul lui Hiram, arhitectul Templului lui Solomon.

În secolul al XVIII-lea, mitul lui Isis devine un simbol important pentru francmasoni. Francmasonii se declară moștenitorii cultelor misterelor ale Antichității.

Isis întruchipa în Antichitate natura, ceea ce există. Isis întruchipa divinitatea supremă. În anul 1783, francmasonul George Smith vede în cuplul Osiris și Isis întruchiparea supremă a divinității, Soarele și Luna. Egiptul antic este considerat o veritabilă sursă de inspirație pentru francmasoni.

Loading...

Revenind la statuia lui Isis, aceasta are pe soclu o inscripție cu următorul text, Eu sunt ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi. Nici un muritor nu a putut, încă, ridica vălul care mă acoperă. Nu se cunoaște motivul pentru care Belgia a ales să se revanșeze față de președintele Hoover, oferind această statuie. Putea să aleagă o altă modalitate sau o statuie care să reprezinte altceva.
Mult mai târziu, o grupare islamistă extremistă se va autointitula ISIS.

Trei mii de ani, Isis a fost divinizată și sărbătorită de egipteni, greci și romani. Mitul ei a supraviețuit și după apariția creștinismului.

Isis a fost zeița supremă pentru egipteni și din considerentul că exista o lege fondată pe dreptul maternal. Filiația în Egipt era matriliniară. Faraonul creștea copii surorii sale, fără ca el să fie tatăl.

ISIS

Tronul era transmis de la unchi la nepot și nu de la tată la fiu. În Egiptul antic, puterea exercitată de bărbați era deținută de femei. Regina își căuta regele care putea să fie fratele, fiul, unchiul. Regina era întruchiparea zeiței Isis.

loading...