The news is by your side.

Isaac Newton a prezis sfarsitul lumii in anul 2060

0

Isaac Newton a fost unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. El s-a făcut remarcat cu mai multe lucrări și descoperiri în domeniul fizicii. Una dintre teoriile sale se refera la refracția luminii, demonstrând că o prismă de sticlă poate descompune lumina albă într-un spectru de culori și că adăugarea unei lentile și a unei alte prisme poate recompune lumina albă.

Pe baza acestei descoperiri a construit un telescop cu reflexie, care a fost prezentat în 1671 la Royal Society. Newton a probat că lumina este alcătuită din particule. Cercetările ulterioare au demonstrat natura ondulatorie a luminii, pentru ca, mai târziu, în mecanica cuantică să se vorbească despre dualismul corpuscul-undă. De asemenea omul de știință a dezvoltat și teoria gravitației precum și diferite opere filosofice și religioase.

Pasiunea sa pentru religie l-a împins spre un studiu aprofundat asupra unor scrieri biblice. Născut în secolul XVIII, Isaac Newton și-a demonstrat și talentul de vizionar, în momentul în urma unor calcule a prezis sfârșitul omenirii în anul 2060. Această predicţie este bazată pe cartea lui Daniel, una din cărţile Bibliei. Calculele sale l-au făcut să gândească că sfârşitul lumii va interveni la 1260 de ani după fondarea Sfântului Imperiu Roman în anul 800 după Iisus Christos.

Din aceasta simpla deducere, fizicianul, a constata ca sfârșitul lumii se va produce în anul 2060. Pentru a certifica credința sa, Isaac Newton a lăsat drept dovada o scrisoare în care explica cu exactitate modul sau de gândire, dar și cum a ajuns la aceasta concluzie.

Nu putem să știm dacă Isaac Newton a avut dreptate sau nu, dar cu siguranță că viitorul o sa ne lumineze asupra acestei predicții atât de curajoase.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și