Învierea lui Iisus Hristos, cel mai important eveniment cosmic al omenirii

Învierea lui Iisus Hristos este un eveniment istoric fără precedent. Într-un discurs în fața unei mulțimi de 500 de persoane, ținut după crucificarea lui Hristos, Sfântul Paul spunea, este pentru prima dată că un mort apare în public. Nu murim toți. Eternitatea există!

A fost o revelație pe care mulțimea o aștepta de mult timp. Există viață după moarte! Maria Mgdalena, proprii lui discipoli au susținut că s-au întâlnit cu Hristos după moartea lui. Toți au observat că Hristos avea răni pe corp, identice cu cele din momentul crucificării.

În Evanghelia după Marcu întâlnim următorul text. În zorii primei zi din săptămână, Maria și Salome au cumpărat arome pentru a îmbălsăma trupul lui Hristos, după care s-au deplasat la grota unde era mormântul.

Când s-au apropiat, au observat un bărbat îmbrăcat într-o robă albă, care avea aparența unui înger și care le-a spus, nu vă temeți! Eu știu că îl căutați pe Iisus care a fost crucificat. El a înviat! Mergeți și spuneți la discipoli!

Femeile au alergat și i-au informat pe discipoli, care erau baricadați într-o clădire, de teama soldaților. Petru și Ioan au fugit la mormânt. Cei doi au descoperit numai pânza care fusese așezată sub capul lui Iisus.

La mormânt ajunge și Maria Magdalena care, printre lacrimi, îl întreabă pe misteriosul bărbat îmbrăcat în robă albă, unde este Iisus. Acesta îi spune că s-a ridicat la cer și să meargă să anunțe populația.

Loading...

În aceeași zi, doi discipoli pleacă din Ierusalim, către o mică localitate, numită Emmaus, aflată la o distanță de 12 kilometri. Unul dintre discipoli se numea Clopas. Cei doi mergeau abătuți și discutau despre ceea ce se întâmplase în ultimele zile în Ierusalim.

Din urmă, au fost ajunși de un necunoscut care i-a întrebat de ce sunt triști. Aceștia i-au povestit toată întâmplarea despre dispariția corpului lui Iisus din mormânt și și-au arătat neîncrederea că acesta s-ar fi ridicat la cer. Odată ajunși în Emmaus, discipolii l-au invitat pe necunoscut la cină. După ce cei trei s-au așezat la masă, necunoscutul a spus o rugăciune, a rupt pâinea în trei părți și a dispărut în mod misterios, sub privirile celor doi discipoli.

Cei doi hotărăsc să de reîntoarcă în Ierusalim, pentru a-i informa pe discipolii lui Iisus, despre ciudata întâmplare. În aceeaşi noapte, ajung pe Muntele Măslinilor, unde într-o locuință erau ascunși discipolii, de teama soldaților romani.

La puțin timp de la sosirea lor, la ușa locuinței a bătut cineva. Pentru că erau speriați, au refuzat să deschidă ușa. Au auzit o voce care le-a spus, nu vă fie frică, sunt eu, Iisus.

Ușa a fost deschisă și Iisus a fost poftit în casă, unde a stat de vorbă cu discipolii săi. Singurul discipol care lipsea de la acea întâlnire a fost Toma, care atunci când i s-a relatat întâmplarea s-a arătat neîncrezător.

iisus columbia

Opt zile mai târziu, avea să se producă o nouă minune. Toma și discipolii lui Iisus se aflau în aceeași locuință, moment în care Iisus a reapărut, s-a apropiat de Toma și i-a spus, privește-mi mâinile, fața, sunt eu, Iisus. Iisus i s-a adresat lui Petru, spunându-i că trebuie să continue munca începută și să-i preia locul. Petru avea să continue opera de fundamentare a creștinismului.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și