Invenții care puteau schimba soarta lumii și sfârșitul tragic al marilor inventatori

Invenții care puteau schimba soarta lumii și sfârșitul tragic al marilor inventatori

O revistă de știință din SUA a publicat un articol cu privire la sfârșitul tragic al unor mari inventatori ale căror idei au revoluționat lumea.

Autorul articolului prezintă câteva cazuri ale unor inventatori celebri care au dispărut în condiții misterioase. Este avansată ipoteza că guvernele păstrează tăcerea asupra unor subiecte precum invențiile tehnologice de vârf, printre care și cei din domeniul free energy.

Scenariul este întotdeauna același. Oamenii în negru coboară din limuzine, contactează persoanele în cauză și crează panică. Pe lângă aceștia intervin oamenii influenți și membrii ai conspirației. În spatele acestor acțiuni se ascunde patima controlului, a dominației și a posesiei.

Vă prezentăm câteva dintre aceste cazuri.

Rudolf Diesel (18 martie 1858-29 septembrie 1913)

În seara de 29 septembrie 1913, Diesel urcă la bordul vasului cu aburi Dresda, în portul Anvers. Destinația călătoriei sale era Londra, pentru a se întâlni cu reprezentanții din conducerea companiei Consolidated Diesel Manufacturing Ltd.

După servirea cinei, se retrage în cabina sa de dormit și anunță că trebuie să fie trezit, dimineața la ora 6. După această discuție, Diesel a dispărut în mod misterios.

Loading...

În 9 octombrie 1913, echipajul de pe pescadorul olandez Coersten a adus la bord cadavrul unui om găsit plutind pe mare. Corpul era într-o stare avansată de descompunere, așa că nu-l puteau păstra la bord. În schimb, echipajul a luat obiectele găsite asupra cadavrului, respectiv un portofel, un cuțit, o cutie cu medicamente, un suport de ochelari. Patru zile mai târziu, acestea au fost identificate de fiul lui Rudolf Diesel.

Se spune că Diesel lucra la un proiect care ar fi revoluționat omenirea.

Unii biografi ai lui Diesel au sugerat că este vorba despre o sinucidere. Alții au avansat ipoteza că este vorba despre un asasinat pus la cale de oameni care făceau parte din cercuri de interese militare și financiare.

Charles Nelson Pogue (15 septembrie 1897- 1985)

Pogue a reușit să pună în practică un mit. Parcurgerea a 200 de mile cu un galon de carburant. Această performanță se producea în anii 30. Demonstrația a fost realizată cu o mașină echipată cu un carburator construit de el. Rezultatele testului au indicat un consum de 1 litru de carburant la 100 km.

Invenția lui a fost trecută sub tăcere. Drept recompensă, Pogue devine director al unei fabrici de filtre auto. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, armata americană și-a dotat tancurile cu motoare tip Pague.

Pogue a murit în anonimat, refuzând să dea informații despre excepționala lui invenție. Toată viața s-a plâns că este urmărit și șantajat.

Ken Rasmussen

inventii

Rasmussen a murit în condiții neelucidate imediat după ce a anunțat că a inventat o tehnologie de transformare a apei în energie.

Înainte de decesul său, Rasmussen a încetat studiile la proiectul său, din cauza faptului că unii dintre colaboratorii săi fuseseră amenințați cu moartea.

La scurt timp, a murit în condiții misterioase, iar proiectul său a fost preluat de serviciile secrete americane.

loading...

Related posts