Inventarul soldaților din cele mai importante lupte din ultimii 1000 de ani

Oamenii s-au luptat încă din cele mai vechi timpuri. Probabil că armele au fost primele instrumente pe care oamenii le-au construit. Inițial au fost folosite pentru vânătoarea de animale, iar mai apoi pentru a se lupta cu triburile sau societățile rivale.

Picturile din peșteri care datează de 30.000 de ani prezintă ființe umane străpunse de săgeți, ceea ce înseamnă că violența a fost prezentă în caracterul omului, încă din cele mai vechi timpuri. Pe măsură ce oamenii au descoperit noi resurse, armele s-au îmbunătățit și războaiele au devenit și mai violente. De la sulițe de lemn cu vârful de piatră și de la săgeți rudimentare, armele au ajuns în ziua de astăzi extrem de performante.

Evoluția armelor este parte importantă din istoria omenirii și din acest motiv vă prezentăm această tendință.

Kitul militar al unui soldat englez în bătălia de la Hastings, 1066

 Thom Atkinson, un fotograf britanic, a realizat mai multe fotografii, care evidențiază kiturile pe care le dețineau soldații în cele mai importante bătălii ale istoriei.

După cum se poate observa în fotografii, soldații de acum 1000 de ani erau dotați cu armuri ușoare, din piele, și foarte colorate. Pe lângă armură dețineau o serie de arme tradiționale. Șansele de supraviețuire într-un război, cu acest echipament, erau extrem de mici.

Loading...

Cavalerii, Asediul Ierusalimului, 1244

Această imagine conține cel puțin 27 de obiecte cu cinci arme diferite – sabie, pumnal, creion în formă de topor, fluturaș și bușteni, o nouă invenție pentru timpul constând dintr-o sabie scurtă atașată la o bucată de lemn.

Armura este alcătuită dintr-un scut, două tipuri de cască, vesta din piele fără mâneci lungi și căptușită cu plăci metalice. De remarcat că soldații aveau linguri și castroane.

Bătălia de la Agnicourt, 1415

Lucrurile au început să evolueze și în acea perioadă armura soldaților era metalică. Cu toate că soldații se mișcau mult mai greu, erau protejați din cap și până în picioare de o armură compactă din metal.

Soldat, bătălia de la Waterloo, 1815

Această imagine a inventarului unui soldat în timpul bătăliei de la Waterloo conține câte 50 de articole. Înafară de echipamentul clasic și armele din dotare, se remarcă și o pereche de cărți sau un yo-yo din lemn, ceea ce demonstrează că moralul soldaților era important.

Soldat, bătălia Verdun, 1916

Soldat, lupta de la Arnhem, 1944

În ultimele două imagini se poate observa că inventarul unui soldat obișnuit s-a îmbunătățit considerabil. Armele au evoluat foarte mult și echipamentul din dotare este extrem de diversificat.

loading...

Comentariile sunt închise.