Descopera

INUIȚII, O POPULAȚIE VENITĂ PE TERRA DINTR-O ALTĂ LUME

În anul 1971, trei cercetători danezi au făcut un studiu pe o populație din vestul Groenlandei, inuiții. Au constatat faptul că, inuiții sunt mari consumatori de grăsimi și cu toate acestea nu au probleme legate de infarct, circulația sângelui.

Inuiții nu consumă orice formă de grăsime. Există două tipuri de grăsimi care se regăsesc în meniul lor. Vorbim despre grăsimea de focă și cea din pește.

Cei trei cercetători au constatat că aceste tipuri de grăsimi conțin acizi grași, omega 3. Studiul făcut de cei trei danezi a demonstrat că grăsimile omega 3 protejează organismul de infarct și chiar de forme de cancer.

Cancerul este o boală foarte rară printre inuiți. Acizii grași omega 3 ajută la dezvoltarea creierului, inteligența la copii și tineri. Organizația Mondială a Sănătății a acceptat foarte târziu descoperirea cel trei cercetători.

În prezent, grăsimea de pește este recomandată pentru prevenirea bolilor cardiace. Inuiții consumă grăsimea de focă, după ce a fermentat mai multe săptămâni și capătă un puternic miros de brânză. Această compoziție este utilizată în toate tipurile de mâncare.

În ceea ce privește uleiul de pește, inuiții îl utilizează ca protecție a pielii și preventiv, împotriva apariției unor forme de cancer de piele.

O focă are peste 10 kilograme de grăsime. Inuiții sunt persoane longevive, iar cazurile de îmbolnăvire sunt foarte rare. Mulți dintre ei sunt așa de longevivi, încât nu-și mai cunosc vârsta.

Modul acesta de alimentație le-a permis să trăiască în condiții de viață greu de imaginat. Nopțile polare durează șase luni. În toată această perioadă, într-o singură locuință trăiesc 4-5 familii.

Tinerii inuiți, care nu au mai respectat alimentația tradițională au început să aibă probleme legate de obezitate. Alimentația modernă este cauza acestui fenomen. Peste 50% dintre aceștia suferă de obezitate.

Pentru inuiți, civilizația a fost un șoc, multe schimbări care și-au pus amprenta pe viața lor în mod negativ. În anul 1845, sir John Franklin conduce o misiune care avea drept scop descoperirea unui pasaj comercial în nord-vestul Antarcticii, care să facă legătura mai ușor cu China.

Cele două vase care aveau 129 de marinari au dispărut în mod misterios. Între 1847 și 1859, s-au organizat 32 de expediții care aveau ca scop descoperirea celor două vase.

În anul 1854, marinarii britanici au luat informații de la inuiți, care i-au informat că au întâlnit mai multe persoane europene, care erau muribunzi.

În anul 2014, guvernul canadian a organizat o nouă expediție și grație unei tehnologii performante a fost descoperită epava unui vas pe fundul oceanului.

INUI%C8%9AII - INUIȚII, O POPULAȚIE VENITĂ PE TERRA DINTR-O ALTĂ LUME

S-a pus întrebarea cum a fost posibil ca expediția condusă de Franklin să eșueze, în condițiile în care dispuneau de echipament și hrană, iar inuiții, populația băștinașă, trăia în condiții precare?  Secretul poate că stă în simplitatea vieții lor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top