INTUITIA, UN DAR DIVIN

INTUITIA, UN DAR DIVIN

Gerd Gigerenzer este psiholog la Institutul Max Planck și este recunoscut ca fiind un specialist în studierea intuiţiei. El considera intuiția o formă de inteligentă. Celebrul fizician Albert Einstein considera intuiția un dar divin, iar raţiunea un servitor al acesteia.

În general, societatea face un elogiu raţiunii și uita să vorbească despre intuiție, spunea Einstein. Mulți specialişti vorbesc despre intuiția strategică care este rezultatul unei idei primordiale. Ea apare ca urmare a analizei unei situații. Mulți sportivi, tenismeni, fotbalişti, acţionează intuitiv în strategia jocului, iar rezultatele sunt extraordinare. Cazuri asemănătoare s-au întâlnit și în războaie.

Definită ca fiind al șaselea simţ al omului, intuiția face legătura între sentimente și minte. Este voce interioară care îți spune ce drum să alegi într-un moment de răscruce. Specialiştii au câteva reguli pentru a dezvolta intuiția. Subconştientul trimite mesaje prin presentimente care nu trebuie neglijate. Gândurile spontane nu sunt niște simple impulsuri de moment. Ele sunt mesaje cu privire la deciziile pe care trebuie să le luăm.

Bărbații și femeile se nasc cu darul intuiţiei. Totuși, femeile devin mai intuitive pe parcursul vieții, pentru că își gestionează mai bine instinctele.

Jung scria că visul, creativitatea și intuiția sunt mesaje ale inconştientului mental care ne trimite diferite mesaje. Visele sunt o categorie din aceste mesaje. Începem să visăm încă de când ne naştem, dar de cele mai multe ori nu suntem atenți la mesajele transmise. Visele sunt o înşiruire de simboluri și culori care încearcă să ne pună în garda cu privire la anumite situații cu care ne vom confrunta.

Visele premonitorii ne duc într-o zonă cu accente profetice, în care breşele în timp exista. Conform teoriei lui Jung, exista un inconștient colectiv care întărește interconexiunea dintre oameni. Visam că un apropiat a murit și la câteva zile, nenorocirea se produce.

Omul este un fel de antenă care transmite și receptează informații sub formă de vibraţii, care, din păcate, sunt greu de interpretat și înțeles. A găsi cheia viselor, este dorința cea mai mare a omului.

Interesul pentru a descifra visele premonitorii datează de mii de ani. Au fost descoperite papirusuri egiptene care sunt adevărate tratate de interpretare a viselor.

La Malibran a fost o celebra cântăreaţă de operă. Spectacolele sale erau încununate de succes, se jucau cu casele închise. În una din zile, cântăreaţa îl anunța pe directorul operei că nu va mai cânta în acel spectacol, pentru că avusese un vis în care scena era mistuita de un puternic incendiu.

rp_creier1.jpg

A fost înlocuită cu o altă cântăreaţă, care la doar câteva zile, a murit ca urmare a unui incendiu care a mistuit scena. Cicero a scris în însemnările sale despre un vis în care un tânăr cobora pe un lanț de aur în Capitoliu. Câțiva ani mai târziu, avea să-l recunoască pe tânărul din vis că fiind Octavian viitorul împărat.

CATEGORIES
Share This