Intuiția, cea mai înaltă formă de inteligență

Intuiția, cea mai înaltă formă de inteligență

Intuiția, conform lui Gerd Gigengerzar, director al Institutului pentru Dezvoltare Umană. Max Planck, nu este atât capacitatea de a cunoaște adevărul, cât modul de a înțelege anumite informații, care provin din cunoașterea globală.

Gigerenzer este autorul cărții  „Sentimentele –  Inteligența inconștientului” și conturează ideea că intuiția este cea mai mare formă a inteligenței umane.

Această teorie susține că omul nu ar trebui atât de mult să se bazeze pe minte sau inimă atunci când are de luat decizii cruciale în viața sa, ci trebuie să se detașeze de acestea și să-și asculte intuiția.

Odată realizat acest pas, omul face un salt important în evoluția sa. Atunci realizează că inteligența sa a atins un nou grad al dezvoltării și numai că va lua cele mai bune decizii în viața sa, ci va deschide noi orizonturi în înțelegerea realității.

„În lucrarea mea științifică, uneori am preconcepții. Nu pot explica întotdeauna de ce cred că această abordare este corectă, dar am încredere în aceste sentimente. În plus, am ocazia să testez aceste semnale ale intuiției și implicațiile lor. Este vorba despre știință.”, susține Gigengerzar.

Intuiția este o voce lăuntrică, un sentiment sau un impuls, care există în fiecare dintre noi. Atunci când trebuie să se petreacă lucruri importante în viața noastră, intuiția își face simțită prezența și anumite impulsuri sau trăiri ies la iveală.

Loading...

Doar cei care au capacitatea să asculte această voce interioară dau dovadă de o inteligență ieșită din comun. De ce? Pentru că intuiția poate fi numită o înțelegere clară a minții colective. Această minte colectivă cuprinde toți oamenii, care au trăit și trăiesc pe această planetă.

rp_creier.jpg„O minte intuitivă este un dar sacru, iar o minte rațională este un slujitor credincios. Am creat o societate care onorează servitorul și uită de darul.”, susține Gigengerzar.

Atunci când sentimentul neplăcut intervine, trebuie să fim conștienți că drumul care va urma este unul greșit și dacă ascultăm intuiția ne vom putea salva de la suferință, pentru că astfel o vom evita.

loading...

Related posts