ÎNTREBĂRI LA CARE RELIGIA TREBUIE SĂ NE RĂSPUNDĂ

Vă prezentăm mai jos, câteva lucruri, la care nu am primit încă, răspunsuri din partea specialiștilor.

1) Litera J a fost inventată în secolul al XIV-lea. Oficial nu existau nume precum John, Jonas, Joseph sau Jesus, în Biblie. Puteau exista persoane cu numele Yeshua, Yosef. Enciclopedia americană are următorul citat. Litera J este necunoscută în alfabet, până în secolul al XIV -lea. Cele două simboluri J și I au la bază sunetul Y. Gradual, cele două simboluri J și I s-au diferențiat, I devenind vocală și J devenind consoană.
Diferențierea este generalizată în Anglia, în 1630. Biblia regelui Jacques I, scrisă în 1611, nu conține nicio literă J. Jesus se numește Yesous. Istoricul Murdock susține că Iisus este un personaj fictiv, o compilație între mai mulți eroi. El nu este un individ istoric.

2) Se știe că nu există referințe despre Iisus, înainte de Consiliul de la Niceea, din 325 d.Hr.
Oamenii nu știau să scrie, dar nu există nici o urmă desenată, care să ateste existența sa. De ce?

3) Biblia situează nașterea umanității acum 6000 de ani. Au fost descoperite artefacte care au o vechime de peste 29000 de ani. Cum poate fi explicată această situație?

4) Toate persoanele care au trecut prin moarte clinică, susțin că au trecut printr-un tunel, și-au revăzut toată viața, în câteva secunde, oameni, fapte, greșeli, bucurii. Nu apar nici Dumnezeu, nici Sfântul Petru….

Loading...

5) Istoricul Jordan Maxwell are o interpretare proprie a Bibliei. Cei 12 apostoli l-au întrebat pe Iisus, încotro ne vom duce, după ce tu, nu o să mai fii? Iisus a răspuns, când o să vedeți un om cu un ulcior cu apă în mână, intrând în oraș, mergeți după el în casă. În epoca respectivă, nici un bărbat nu ducea un ulcior în mână. Numai femeile cărau apă. Era imposibil să vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cei 12 apostoli, se știe. Drumurile și destinele lor s-au despărțit. Era de înțeles că nu puteau rămâne împreună și nici drumul pe care trebuiau să-l urmeze, nu a fost arătat.

6) Cu toții știm că data de 25 decembrie reprezintă data nașterii lui Iisus. Biblia ne spune că în acea zi, păstorii erau cu oile și mieii pe câmp. Ne întrebăm dacă e posibil așa ceva, în decembrie? Părinții lui Iisus s-au dus la Bethleem pentru recensământul roman. Recensământul roman nu se efectua niciodată iarna, dat fiind condițiile deosebite, de iarnă, de-a parcurge iarna, asemenea distanță. Apostolul Luca sugerează că Iisus s-a născut vara.

7) Biblia ne spune că în timpul Potopului, Noe și familia sa au fost singurii supraviețuitori. Cum se explică diversitatea raselor umane? Cum a reușit Noe să strângă câte un animal din toate câte existau, din același loc. Ursul polar și tigrul trăiesc în același loc?

religie

8) Conform textelor sumeriene umanitatea a fost manipulată genetic de Annunaki, care sunt în conexiune cu semii-zeii biblici, numiți Elohim. Prefixul El înseamnă Dumnezeu. Prefixul se regăsește în prenume ca Emanuel, Gabriel, Israel. Îl regăsim deasemenea în cuvinte care țin de divin, elite, elevație, electricitate. În arabă, El a devenit Al. Elohim este forma la plural a lui Dumnezeu. Trecerea de la politeism la monoteism nu s-a făcut peste noapte. Au existat mai mulți Dumnezei o bună perioadă de timp. De ce Dumnezeu vorbește la persoana întâi plural? Facem omul după chipul și asemănarea noastră…loading...
S-ar putea să-ți mai placă și