The news is by your side.

Într-o pictură din 1930 se observă un indian care ține în mână un smartphone! Călătorie în timp sau iluzie?

1

O pictură ilustrează o scenă din secolul al XIX-lea, în care un indian ține în mână un obiect, care seamănă foarte bine cu un smartphone.

Un tablou, care se intitulează ”Domnul Pynchon din Springfield” detaliază o scenă din secolul al XIX-lea, când amerindienii făceau troc cu coloniștii americani. Acest tablou a stârnit o nouă teorie a conspirației, pentru că există oameni care cred că indianul din prim plan ține în mână un dispozitiv similar cu telefoanele inteligente din ziua de astăzi.

Pornind de la acest aspect, s-a adus în discuție ideea călătorilor în timp, pentru că altfel nu s-ar putea explica cum un presupus telefon mobil să ajungă în mâna unui indian în anii 1930.

Ce spun istoricii?

Potrivit istoricilor este absurd să credem că telefoanele mobile erau folosite la 1930. Acest aspect iese din calcul pentru că în acele vremuri tehnologia era rudimentară.

Dr. Margaret Bruchac de la Universitatea din Pennsylvania susține că asemănarea este izbitoare prin ipostaza poziției bărbatului din tablou cu cea a unui om din timpurile moderne, care se holbează în telefonul său. Dar cu toate acestea, Bruchac scoate din calcul ideea unui telefon mobil. Mai de grabă este o lamă metalică, spre care indianul privește curios.

De cealaltă parte, istoricul american Daniel Crown a analizat tabloul în cauză și susține că nu este vorba despre un telefon mobil, ci despre o oglindă în formă dreptunghiulară. În acele vremuri, oglinzile erau la mare căutare pe teritoriul american și aceasta este cauza pentru care indianul o privește cu insistență. De fapt el este fascinat de ceea ce vede în oglindă, adică de chipul său, pe care probabil nu îl mai văzuse până atunci.

O altă explicație logică este aceea a unei evanghelii. Istoricii susțin că în acele vremuri era necesar că indienii să fie creștinați și acest lucru se făcea pe toate căile posibile.

Este vorba despre un telefon mobil sau nu?

Chiar dacă seamănă cu un telefon mobil, obiectul pe care îl ține indianul în mână nu are nicio legătură cu un telefon mobil. Mai mult de atât, călătoria în timp este un mister pentru timpurile noastre și probabil ca atunci când i se vor afla secretele, telefoanele mobile vor fi istorie.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și