The news is by your side.

Intotdeauna istoria se repeta: Coincidente stranii intre Napoleon si Hitler

0

Cele mai importante personaje ale istoriei sunt cu siguranță Napoleon și Hitler. Dacă la prima vedere, cei doi nu par să aibă foarte multe lucruri în comun, după o analiză minuțioasă, realizăm că lucrurile stau cu totul altfel. Fără îndoială, cei doi bărbaţi s-au ridicat din necunoscut și au uimit întreaga lume prin victoriile or de distrugere.

Ținta lor supremă a fost Rusia, Napoleon atacând-o din motive pur personale sau chiar din orgoliu, în timp ce Hitler a dorit „distrugerea bolșevismului pentru ca Europa să poată trăi”.

Chiar dacă scopurile au fost sensibil diferite, ambii zei ai războiului au fost înfrânți în Rusia și poate că cel mai important inamic al lor nu a fost armata rusă, ci vastul teritoriu pe care se întinde această țară. Similitudinile și coincidențele între viața lui Napoleon și a lui Hitler sunt de-a dreptul fascinante. Pe lângă faptul că cei doi nu au ascultat de generalii lor când au luat decizia să atace Rusia, mai există și alte coincidențe stranii.

Napoleon s-a născut în anul 1760, în timp ce Hitler în 1889, la o diferență de 129 de ani.
Napoleon a intrat în Viena în 1812 și bineînțeles că Hitler a plecat din același oraș 129 de ani mai târziu, adică în 1933.

Napoleon a venit la putere în 1804, iar Hitler în 1933, la 129 de ani diferență.

Napoleon a pierdut războiul în 1816, iar Hitler la o diferență de 129 de ani, adică în 1945.

Aceste lucruri par surprinzătoare? Cu siguranță că da, dar coincidențele nu se termină aici, pentru că ambii au atacat Rusia la 52 de ani și au pierdut războiul la 56 de ani.

Mulţi cercetători au găsit asemănări între locurile de naştere ale lui Napoleon şi Hitler. Corsica a devenit teritoriu francez cu câteva luni înainte de naşterea lui Napoleon. Austria a devenit o parte din Germania, ca urmare a anexării acesteia din 12 martie 1938.

napoleon-si-hitler-400x281 Intotdeauna istoria se repeta: Coincidente stranii intre Napoleon si Hitler

Aceste fapte sunt de-a dreptul incredibile și asemănarea dintre Napoleon și Hitler este una care pare desprinsă din cărțile SF. Probabil că aceasta este și cauza pentru care ambii au fost numiți și Antihrişti. Probabil ca acest număr, 129, are o semnificație aparte pentru cei doi zei ai războiului, pentru că este numărul care pur și simplu i-a așezat unul lângă celălalt.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și