Interpretarea viselor! Ele pot prezice viitorul dacă sunt interpretate corect

Interpretarea viselor! Ele pot prezice viitorul dacă sunt interpretate corect

Interpretarea viselor a fost și este un subiect fascinant. Subiectul este foarte vechi. De-a lungul timpului s-au scris multe despre ele. S-au căutat tot felul de interpretări. Visele au prezis viitorul (mai clar sau mai puţin clar, mai direct sau mai cifrat), au fost folosite pentru a găsi soluţii, pentru a avea acces la inconştient, pentru a trăi aventuri sau pentru a putea să-ţi îmbunătăţeşti anumite abilităţi, să experimentezi diverse situaţii (visele lucide).

Unele vise amintesc de scenarii pentru filme, altele de poveşti. Poate că multe filme ori romane sau nuvele ar putea să apară sau au apărut bazate pe astfel de vise. De ce nu? Cu visele se poate face orice.

Interpretarea viselor și subconștientul


Gemil Mecari, în Interpretarea viselor. Scrierea automatică, ne spune că în vis recunosc a fi creat o mare parte din opera lor: Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Louis Stevenson, Johann Wolfgang Goethe, Thomas Alva Edison, Guglielmo Marconi, Albert Einstein.

Tot în vis, Nicola Tesla a descoperit elementele de bază ale electronicii, Friederich von Stradonitz a descoperit formula benzinei, violonistului Giuseppe Tartinii s-a arătat în vis numele unei piese muzicale la care lucra, Sonata diavolului,şi însuşi Necuratul i s-a arătat, oferindu-i, în schimbul sufletului, finalul sonatei.

Visul lucid

Se pare că inconştientul cunoaşte rezolvarea unor probleme, pe care le poate oferi conştientului, acesta din urmă fiind cel care va lua decizia finală.

Soluţiile din visele lucide


Visele lucide pot fi un fel de realitate virtuală, pot fi ca un fel de joc de unde înveţi ceva, experimentezi fără să păţeşti nimic, asta dacă reuşeşti să ajungi la acest nivel. Se spune că în visele lucide ne-am afla într-o stare în care suntem mai dispuşi să ne confruntăm temerile şi deci am putea să ne îmbunătăţim unele abilităţi, precum cele sportive ori oratorice, să experimentăm un eveniment înainte ca el sa aibă loc, spre exemplu să cerem şefului o mărire de salariu sau chiar să ne învingem o fobie.

Visele lucide şi tehnica controlului viselor


Pentru a avea vise lucide, apelăm de obicei la unele tehnici de control al viselor. La acest capitol, fiecare visător îşi alege o tehnică care i se potriveşte.

Există o metodă pentru a putea să-ţi dai seama că te afli într-un vis şi să ai vise pe care să le poţicontrola”: înainte de culcare, să-ţi vizualizezi mâinile. Aceasta este metoda lui Castaneda.

Pasionaţii de vise lucide au creat liste de verificare a realităţii în care se află, pentru a-şi da seama dacă se află sau nu în vis. Una din aceste metode este să te ţii de nas. Dacă poţi respira, e clar că visezi! Ȋţi poţi număra degetele. Ȋn vis poţi avea mai multe sau mai puţine.

Priveşte ceasul digital.Dacă ora e nerealistă, spre exemplu arată 1:98 ori 8:62, nu eşti treaz! Ȋn vise, de asemenea, poate să nu se întâmple nimic dacă aprinzi sau stingi lumina, să nu funcţioneze gravitaţia, să nu îţi aminteşti cum ai ajuns într-o locaţie. Poţi de asemenea să te afli într-o stare de letargie sau să reuşeşti să-ţi străpungi palma cu degetele. Se spune şi că, dacă încerci să citeşti ceva scrisul nu are sens.

Este şi un episod în desenele animate cu Batman, unde eroul îşi dă seama că se află într-un vis din cauză că ziarul şi cărţile din bibliotecă sunt imposibil de citit. Zice în desene Batman că visul e o funcţie a emisferei stângi a creierului şi cititul o funcţie a emisferei drepte, dar totuşi, în vis orice e posibil! Pentru că sunt persoane care pot citi foarte bine şi in vis!
Se spune că odată ce ţi-ai dat seama că te afli într-un vis cu timpul îi poţi schimba cursul şi poţi explora în voie lumea viselor tale.

Filme despre visele lucide


Există o serie de filme despre visele lucide şi pe care le putem folosi pentru a înţelege mai bine fenomenul şi eventual pentru a deprinde unele tehnici. Cu toate acestea, majoritatea acestor filme sunt doar ficţiune. Putem doar experimenta secvenţe de vise lucide. Ȋnainte de Inception a fost Dreamscape, un film poate mai puţin cunoscut din 1984.

Şi aici e vorba de vise partajate, atât prin aparatură cât şi prin simpla putere a minţii.
Un băiat e inclus într-un experiment. El va intra în visele altora pentru a vedea ce se petrece. Lumea viselor e considerată cheia spre problemele celor care au tot felul de coşmaruri. Pe un băieţel îl ajută să învingă un monstru din visele lui urâte şi astfel să aibă un somn mai liniştit.

Visul lucid

Dar mai există cineva care poate intra în visele oamenilor şi poate să-i ucidă, nu numai în vis ci şi in realitate, făcând totul să pară o banală moarte în somn. Preşedintele SUA e într-un astfel de pericol şi personajul nostru principal îl va ajuta.
Alte astfel de filme sunt The Good Night, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Vanilla Sky. Ȋnsă visele lucide sunt folosite mai mult spre a atrage spectatorul într-o lume fantastică decât pentru a-l învăţa tehnici pentru visele lucide.

Părerea lui Freud despre visele – Interpretarea viselor

Freud nu a considerat visele lucide ca fiind utile.Pentru el, visele au valoare numai dacă sunt interpretate.Unul din pacienţii săi, marchizul Hervey (Vaschide) avea o uşurinţă în a modifica un vis. Putea să-i accelereze cursul după voie şi de asemenea să schimbe cursul unui vis. Freud spune că în acest caz dorinţa visătorului de a dormi, de a se odihni s-a transformat în dorinţa de a-şi observa şi de a se bucura de visele sale.

Interpretarea viselor


O metodă utilă pentru a ne aminti visele este să facem un efort şi să le notăm. După ce le notăm le putem studia sau putem avea dovada a ceea ce ne preocupă. Ideea cu jurnalul de vise nu e nouă. Au practicat-o inclusiv scriitori mai mult sau mai puţin celebri.

Cele mai utile interpretări ale viselor sunt oferite de psihanaliză.Interpretările psihanalitice sunt cele realiste. Sunt şi utile pentru un eventual tratament prin psihanaliză sau pentru a ne identifica şi eventual şi rezolva unele probleme. Metoda lui Freud pentru interpretarea viselor porneşte de la asociaţiile libere. Metoda lui Jung se bazează pe arhetipuri. Pentru Alfred Adler, visele sunt o cale de compensare.

Facem în vise ce nu ne putem permite în realitate. Conştientul şi inconştientul funcţionează la fel, fie în viaţa reală fie în somn. Pentru Frederick Perls, orice persoană sau obiect din vis reprezintă o parte refuzată, un aspect al personalităţii visătorului. Visul se interpretează asumându-ne rolul fiecărui obiect ori persoane din vis şi începând un dialog cu acesta.Pentru Wilhelm Reich, se asociază o emoţie cu visul şi de la acea emoţie porneşte interpretarea.

Visele, o componentă importantă a vieții noastre


Visele sunt o componentă importantă a vieții noastre. Dna ceastă cauză interpretarea viselor este foarte importantă. În fiecare noapte, creierul generează diverse vise prin care, după cum susțin cercetătorii, încearcă să-și mențină sănătatea la cele mai înalte cote.

Pe de cealaltă parte, ezoterismul susține că visele provin dintr-o lume abstractă, pe care omul nu o poate înțelege prin prisma realității în care trăiește. Acest principiu are la bază ideea că sufletul se desprinde de corp în timpul nopții și călătorește în lumile paralele. Acolo întâlnește diverși oameni, în diverse ipostaze și astfel se formează visele.

Visele rămân încă un mister al vieții neînțeles pe deplin, dar odată cu evoluția științei se descoperă din ce în ce mai multe lucruri fascinante despre poveștile din timpul nopții. Pentru a înțelege complexitatea viselor, dar și misterul în care sunt învăluite, vă prezentăm cinci lucruri fascinante:

Curiozități despre vise


1. Cel mai frecvent vis pe care îl au oamenii este că le cad dinții

Unul dintre cele mai frecvente vise pe care le au oamenii noaptea este că își pierd dinții. Nimeni nu poate explica semnificația acestui vis și nici motivul pentru care oamenii îl visează atât de frecvent. Scenariul este unul simplu, dinții încep să cadă și să se strice rând pe rând, după care visul se termină brusc.

2. Depresia face să visăm de 3-4 ori mai mult decât în mod normal

Psihologii au remarcat o legătură directă între depresie și volumul viselor. Cu cât o persoană aprofundează starea depresivă, cu atât se intensifică numărul viselor. Probabil că pe timpul nopții creierul încearcă să lupte cu starea depresivă, cauză pentru care sporește numărul viselor.

3. Un apel în noapte

În SUA există o emisiune de radio, care se desfășoară în timpul nopții, unde oricine poate suna pentru a vorbi despre ceea ce tocmai a visat. În acest fel, oamenii pot schimba opinii despre vise, dar și își împărtășesc visele plăcute sau mai puțin plăcute cu ceilalți.

4. LSD : Dream Emulator

Lumea viselor îi fascinează pe toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Din acest motiv, o companie de jocuri din Japonia a creat un joc intitulat LSD : Dream Emulator. Ideea este una simplă, jucătorul trebuie să exploreze mai multe scenarii care au fost preluate din visele pe care anumiți subiecți le-au avut în timpul somnului.

5. Masca lucidă – Dreaming

Există pe piaţă o mască care produce anumite sunete și lumini și astfel te ajută să devii lucid în timpul visului. În acest fel se poate controla desfășurarea visului pentru ca în cele din urmă să nu mai existe coșmaruri.

Concluzii


Ȋn decursul istoriei a existat mereu o preocupare cu lumea viselor şi cu metodele de interpretare a viselor. De la visele nediferenţiate de realitate, la visele văzute ca profeţii, la visele interpretate de alchimişti, la metodele de interpretare psihanalitice a fost parcurs un drum lung. Egiptenii, în anul 3000 i.Ch. aveau învăţaţi care puteau interpreta visele, precum Iosif din Biblie.

Visul lucid

Ei cunoşteau şi tehnici prin care îşi puteau induce anumite vise. Iată că visele lucide nu sunt o invenţie nouă! Ei credeau, cum credem şi noi azi, că visele ne satisfac anumite nevoi psihologi ce şi că ne pot schimba starea de spirit.Pentru alchimişti, interpretarea viselor ducea la o mai bună cunoaştere a propriei persoane şi pe baza acestor cunoştinţe despre sine la o evoluţie personală.

Visele ne pot oferi atât o lume care să ne încânte, să ne ofere aventuri, plăcere artistică, preziceri despre viitor, cât şi acces la conţinutul inconştientului. Putem să le privim mai fantezist sau mai realist. Există şi vise premonitive, telepatice etc., ce ţin de paranormal. Orice e posibil!

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)