Inteligenta umana in declin. Omul se indreapta spre autodistrugere!

Inteligenta umana in declin. Omul se indreapta spre autodistrugere!

În ciuda dezvoltării tehnologiei fără precedent, inteligența oamenilor scade în mod dramatic. Aceasta este concluzia cercetătorilor extrasă din mai multe studii efectuate de-a lungul timpului. Această idee este cu atât mai interesantă cu cât trebuie să ne gândim că oricum omul se îndreaptă spre autodistrugere și din această cauză teoria specialiștilor pare convenabilă.

Gerald Crabtree, genetician la Universitatea Stanford, este de părere că scăderea dramatică a inteligenței umane este reflectată de anumite mutații genetice. Capacităţile noastre cognitive şi emoţionale sunt alimentate şi determinate de efortul combinat a mii de gene, iar atunci când unele dintre gene suferă modificări dramatice și ireversibile, inteligenţa umană se reduce la scară largă.

„Dacă un cetățean obișnuit din Atena antică ar apărea brusc în societatea modernă, el ar fi unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe Pământ. Ar avea idei clare pentru orice problemă și mai ales ar fi unul dintre cei mai stabili oameni din punct de vedere emoțional.” susține geneticianul.

Un alt aspect incredibil susținut de lumea științei este faptul că cei cu genele afectate grav de mutațiile genetice obțin șansa de a trăi printre cei puternici. Acest fapt încalcă cu desăvârșire teoria lui Darwin, ba mai mult decât atât, aceeași oameni lipsiți de inteligență ajung să dețină controlul în anumite domenii, fapt care nu se întâmpla în trecut.

Cercetătorii au efectuat diverse studii pentru determinarea cauzelor care perturbă și modifică comportamentul normal al genelor umane. Una dintre aceste cauze este o substanţă prezentă în mod agresiv în apă, fluorura, contribuie la scăderea IQ-ului, iar rezultatele, publicate în cunoscuta revistă, Environmental Health Perspectives, sprijină ipoteza unor efecte adverse la expunerea cu fluoridă pentru dezvoltarea neurologică a copiilor. O altă cauză care duce la prostirea în masă a oamenilor sunt pesticidele regăsite în alimentele din ziua de astăzi. Ele atacă decisiv modul de funcționale al genelor. Revenind tot la alimentație, un alt studiu arată o legătură puternică între mâncarea procesată și scăderea dramatică a IQ-ului uni persoane.

creierul

Loading...

Astfel de cauze au dus de-a lungul anilor la alterarea genelor umane, care în cele din urmă au produs descreșterea nivelului de inteligență. Bizar este că această tendință se regăsește la nivel global, iar proștii ajung să decidă pentru această planetă.

loading...

Related posts