The news is by your side.

INTELIGENȚA S-A FORMAT PRIN MUTAȚII GENETICE

Multe teorii și discuții asupra acestui subiect. Cum s-a format inteligența? Mutațiile genetice sunt cauza? Cercetătorii britanici au afirmat în revista Nature Neurosciente că inteligența s-a format ca urmare a creșterii numărului de gene din creier. Creșterea numărului de gene s-ar datora unor accidente genetice. Cercetătorii susțin că persoanele foarte inteligente au cele mai multe probleme legate de bolile sistemului nervos. Sunt predispuși la boli sau accidente de natură nervoasă.

Prețul plătit pentru o inteligență sclipitoare este mare. Persoana este foarte vulnerabilă în fața unei boli mentale. Bolile cerebrale sunt cauzate de aceste mutații. Îmbătrânirea creierului duce la mutații genetice, cum ar fi pierderea de memorie și apariția bolii Alzheimer. S-au efectuat studii pe subiecți cu vârsta între 54 de ani și 82 de ani, iar concluzia a fost evidentă. Boala este produsă de atrofierea unei părți a creierului, prin apariția unor modificări genetice.

Odată cu vârsta, în ADN-ul subiecților, s-au observat 46 de modificări. Modificări genetice se produc și la persoane tinere, situație pe care specialiştii nu au putut-o explica, încă. Modificările genetice pot îmbătrâni și un creier al unei persoane foarte tinere. Ca să fie stopat un astfel de proces, cercetătorii mai au încă de studiat. Mutațiile genetice dintre două gene, determină apariția tumorilor canceroase în creier Cercetătorii de la Universitatea Stanford afirmă că omenirea a atins apogeul inteligenței sale acum 2000 de ani. În fapt, noi nu evoluăm, genele noastre de inteligență au înregistrat un regres.

Putem vorbi despre o involuție? Un cetățean din epoca ateniană, cu o inteligență medie, ne-ar depăși, spun cercetătorii, printr-o memorie mult mai bună și prin pleiada de idei pe care ar fi avut-o.
O bună parte din activitățile pe care le executăm sunt făcute mecanic, fără ca noi să solicităm creierul într-un fel sau altul.

Referitor la ideea că inteligența crește dacă mărimea creierului este mai mare, specialiștii de la Stanford au avut mai multe opinii. În primul rând, creierul este fabricat după același model, la fiecare dintre noi. Mărimea creierului la vertebrate este proporțională cu mărimea corpului. Printre animalele cele mai inteligente se numără rechinii, delfinii și papagalii. Creierul fiecărei specii s-a adaptat la mediul în care trăiește. Nu putem vorbi despre animale proaste, pentru că fiecare s-a adaptat, în felul său, la mediul respectiv.

În ceea ce privește omul, creierul începe să se dezvolte încă din perioada intrauterină și continuă încă șase ani. Spre deosebire de animale, omul are cortexul cel mai dezvoltat. Cu cât creierul este mai mare, cu atât există un număr mai mare de neuroni.Volumul influențează inteligența!  Cel mai studiat creier a fost cel al lui Einstein. Laureat al premiului Nobel în 1921, a lăsat în testamentul său să fie incinerat și cenușa să fie dusă într-un loc secret.

evolution

Nu a fost respectată această dorință și în 1955, creierul său a fost autopsiat. După 3o de ani, în 1985, cercetătorii au publicat un raport cu privire la această autopsie. Proporția dintre neuroni și celulele gliale care alimentează neuronii este diferită față de un creier normal.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și