The news is by your side.

Inteligența artificială, creată de mâna omului, poate pune capăt rasei umane

0

Când ne simțim amenințați, inima ne bate mai tare și respirația se accelerează. Mai târziu, când pericolul a trecut, corpurile noastre se întorc la normal. Doctorul Luiz Machado, un pionier al învățării accelerate și profesor de limbi moderne la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, crede că gândul ingenios urmează o secvență similară.

Oamenii nu sunt inteligenți tot timpul, spune Machado. Actele de inteligență se produc atunci când circuitele neuroglandulare sunt activate pentru a satisface anumite nevoi. Creierul nostru răspunde la un tratament de 10 minute cu Sonata pentru Două Piane în Fa Major, a lui Mozart, făcându-ne mai inteligenți cu 8-9 puncte. După 15 minute mai târziu revine la normal. Acest act de inteligență temporar poate oglindi exploziile de IQ despre care Machado crede că au fost programate în creierul primitiv încă din perioada sălbăticiei.

Conform lui Machado, actele de inteligență sunt inițiate de sistemul limbic, un set de structuri localizat chiar sub cortexul cerebral, în zona mai adâncă și mai primitivă a zonei mezencefalului. Oamenii de știință cred că sistemul limbic guvernează emoțiile, precum și instinctele primare cum ar fi foamea, agresiunea, sexul, precum și instinctul părintesc. Fizicianul Stephen Hawking susține că o inteligență artificială, creată de mâna omului, poate pune capăt rasei umane.

Ideea de a crea o mașină artificială, inteligentă naște multe controverse. Mulți cercetători susțin că ea se va îndrepta împotriva omului, și în final, va distruge totul. Hawking susține că evoluția omului este mult mai lentă, față de cea a mașinilor inteligente, a roboților și vom sfârși prin a fi conduși de aceștia.
Alţi cercetători salută această idee. O astfel de mașină inteligentă va fi un pas uriaș pentru dezvoltarea omenirii.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au făcut o listă cu toate pericolele pe care omenirea le poate întâmpina în viitorul apropiat, și care pot fi fatale. Inteligența artificială nu poate fi controlată ușor. Ea va acapara toată lumea, omul nu-și va mai găsi locul. Va crea un haos, omul nu va putea ține pasul cu ea, și încetul cu încetul, omul va fi îndepărtat.

Bill Gates într-un interviu recent s-a arătat îngrijorat de viteza cu care se dezvoltă inteligența artificială și de posibilele consecințe pe care le va avea asupra oamenilor. Investiții mari s-au făcut în ultimul timp în crearea de roboți militari. Aceștia pot distruge tot ce le stă în cale. Imaginați-vă un război dus de roboți, spune Bill Gates, ar fi devastator pentru omenire.

E un paradox! Omul cel mai bogat din lume, care a făcut avere pe inteligența artificială, trage un semnal de alarmă, asupra pericolului care ne așteaptă. Peste 700 de cercetători din lumea întreagă au semnat o scrisoare, în care își exprimă teama față de ceea ce se întâmplă în lumea științifică, vis a vis de inteligența artificială. Se estimează că până în 2035, aceste inteligențe vor fi create și utilizate în mai toate domeniile.
Organismele digitale inteligente se reproduc și se împrăștie în toate ordinatoarele cu ajutorul Internetului.

7355971-11324374 Inteligența artificială, creată de mâna omului, poate pune capăt rasei umane

Pericolele vin de la oameni ca Ray Kurzveil, considerat un guru al tehnologiei, care lucrează la Google și susține proiectul de creare a unui superom, prin implantarea unor cipuri oamenilor. Este vorba despre fuziunea dintre om și inteligența artificială, care poate da puteri uriașe și viață eternă. Ce să mai vorbim despre centralele nucleare care sunt monitorizate de inteligența artificială. O eroare a acestor ordinatoare și catastrofa se poate produce. Mașina se va întoarce împotriva omului. Să nu fie prea târziu pentru noi!

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și