Descopera

Înțelepciunea lui Solomon, cartea în care s-a scris despre viața lui Iisus cu 1000 de ani înainte să se nască

Cartea Înțelepciunea lui Solomon este o scriere biblică, care printre alte 14 cărți au fost înlăturate din Biblie în 1684. În același an, la ordinul Vaticanului, Biblia a fost modificată sub forma pe care o cunoaștem și în prezent.

Una dintre cele mai interesante scrieri biblice este cea în care Solomon și-a înșirat înțelepciunea.  Personaj biblic extrem de cunoscut, Solomon, fiul lui David, a devenit faimos pentru înțelepciunea cu care a fost înzestrat de către Divinitate, dar și pentru viața sa tumultuoasă.

Solomon despre Iisus

Unele versete din această carte vorbesc despre fiul lui Dumnezeu. Nimic ieșit din comun la prima vedere, numai că Solomon vorbește deschis despre fiul lui Dumnezeu, viața sa pe Pământ, dar și moarte rușinoasă de care a avut parte. Singura problemă este că Solomon a trăit cu circa 1000 de ani înainte ca Iisus să se nască.

De unde știa el de ceea ce se va întâmpla în viitor? Potrivit legendelor iudaice, într-un vis, Dumnezeu i s-a arătat lui Solomon și l-a întrebat care ar fi dorințele lui cele mai arzătoare. Acesta i-ar fi cerut Creatorului înțelepciune și cunoaștere pentru a putea judeca drept și înțelept. Plăcut impresionat de cererea lui, Dumnezeu i-a dat o inimă înţeleaptă şi pricepută. De asemenea, i-a promis bogăţii, glorie şi o viaţă lungă, cu condiția ca el să rămână ascultător.

Iată aceste versete

 

El se face pe sine că are cunoştinţă despre Dumnezeu şi se numeşte: fiul Domnului.

Să-l încercăm cu ocări şi cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător şi să încercăm suferinţa lui.

loading...

Să-l dăm unei morţi de ocară căci, după vorba lui, Dumnezeu va avea grijă de el”.

Atunci cel drept va sta cu multă îndrăzneală înaintea celor care l-au prigonit şi au dispreţuit ostenelile sale.

Iar ei, văzându-l, se vor tulbura cu cumplită frică şi se vor minuna de minunea mântuirii dreptului.

Ei vor zice, căindu-se în inima lor şi gemând întru strâmtorarea duhului lor: „Acesta este pe care-l aveam altădată de batjocură şi ţinta ocărilor noastre.

Nebunii de noi! Am socotit viaţa lui o nebunie şi moartea lui o ticăloşie.

Şi iată cum a fost socotit între fiii lui Dumnezeu şi partea lui între sfinţi!

solomon - Înțelepciunea lui Solomon, cartea în care s-a scris despre viața lui Iisus cu 1000 de ani înainte să se nască

De ce Vaticanul a scos această scriere din Biblie? Ce ascunde cu adevărat această carte și cum a fost posibil ca Dumnezeu să-i spună lui Solomon viitorul? De aici se poate concluziona că ceea ce este scris se va întâmpla și nimic nu poate schimba acest lucru.

loading...
To Top