Bizar

Fenomene inexplicabile din Cercul Polar

Cercul Polar a reprezentat, încă din cele mai vechi timpuri, un loc plin de mistere și fenomene inexplicabile. O întâmplare inedită s-a petrecut în anii ’50, când arhitectul Ferdinand Salokangas a reușit o minune.

Cu două săptămâni înaintea întrunirii organizaţiei umanitare UNRA, predecesoarea Unicefului de azi, primarul Uuno Hannula a angajat numeroși constructori pentru a ridica o cabană specială, care să găzduiască conferința. Erau așteptați oameni importanți, precum soția președintelui american din acea vreme, Eleanor Roosevelt, şeful URSS Brejnev, ori Tito, preşedintele Iugoslaviei, Şahul Persiei, prinţi din Suedia ori Senegal.

Toți constructorii angajați se confruntau cu o problemă ciudată. Niște ploi ciudate, cu picături mari, dese și lipicioase, cădeau în fiecare zi pe locul în care se încerca construirea cabanei. A două zi, tot ceea ce se construia se prăbușea, iar constructorii trebuiau să reia lucrarea.

Acest fenomen misterios și inexplicabil s-a petrecut până aproape de ziua în care trebuia să înceapă conferința UNRA. Nimeni nu știa ce se va întâmpla, dar ca prin minune a apărut arhitectul Ferdinand Salokangas.

Nu se știe cum, dar în câteva zile, arhitectul a reușit să ridice una dintre cele mai luxoase vile, chiar pe cel mai înalt punct din Cercul Polar. Toată lumea a fost încântată și conferința s-a putut desfășura în bune condiții. Ciudat este faptul că Ferdinand Salokangas s-a făcut nevăzut și nu a mai fost de găsit.

Cu toate acestea, Ferdinand Salokangas a realizat alte numeroase construcții interesante pe teritoriul Europei. Această povestire a făcut prima pagină ale ziarelor din perioada mijlocului secolului trecut și a rămas în analele arhitecturii precum o minune imposibil de realizat.

loading...

cercul polar - Fenomene inexplicabile din Cercul Polar

Cercurile polare sunt două paralele ale Pământului, la distanță egală de ecuator. Cercurile polare delimitează în jurul polilor respectivi două regiuni în care cel puțin o zi din an lumina zilei durează 24 de ore și, similar, cel puțin o zi din an întunericul nopții durează 24 de ore. Latitudinea cercurilor polare este determinată de unghiul de 23˚ 26′ 22″ dintre planul orbitei Pământului și axa sa de rotație. Astfel, cercurile polare se găsesc la 66˚ 33′ 38″ N în emisfera nordică și la 66˚ 33′ 38″ S în emisfera sudică.

loading...
To Top