Mistere

extraterestri pe terra
X-Files

Intalniri ciudate cu diverse specii extraterestre

2views

Saptamâna trecuta am prezentat patru întâlniri OZN din cele circa 1200 de cazuri colectate de John Timmerman, fost trezorier al Centrului de Studii OZN (Center for UFO Studies – CUFOS) înfiintat de J. Allen Hynek. Cazurile au fost evocate într-un articol scris de Michael D. Swords, profesor emerit al Institutului de Mediu, Universitatea Michigan de Vest, din Kalamazoo. Rezum mai jos alte sase cazuri din acelasi articol.

 Pe 23 martie 1987 seara, în orasul Concord din Carolina de Nord, o femeie a auzit un zgomot, ca al unui accident auto, venind din afara casei sale, si s-a dus la fereastra ca sa vada ce s-a întâmplat. Desi partial acoperit de un copac si de ramurile sale, nu era nicio îndoiala ca ceea ce vedea, parcat în curtea ei, era un disc cu cupola. Avea aproximativ doi metri în diametru. Din cupola izvora cea mai stralucitoare lumina portocalie pe care o vazuse vreodata, atât de stralucitoare încât nu se putea uita într-acolo decât cel mult câteva clipe, fiind obligata sa-si întoarca periodic privirea pentru ca sa-si revina. De altfel, a si ramas cu dureri intermitente în ochi, care nu si-au revenit complet decât dupa doua sau trei zile. Lumina portocalie parea tangibila.

  „Era atât de densa încât felinarul care lumina curtea parea doar un bec slab, iar stâlpul nu se mai vedea deloc… Vecinul meu a auzit zgomotul si mi-a spus ca totul acolo jos, la casa mea, parea de culoare portocalie. Si, totul în jur parea învaluit într-o ceata groasa de culoare portocalie”. Partea de jos a navei parea albastru-argintie, mai ales ceea ce parea a fi o rampa extinsa pâna la circa 5-6 metri. Obiectul era la aproximativ 20-25 de metri de martor. Întrucât ochii ei erau iritati, martora nu a vazut cum a disparut obiectul. Nu s-au gasit urme pe sol a doua zi. Doua zile mai târziu, ea a spus povestea nepotului ei venit în vizita. Acesta a mers în zona observatiei, având în mâna niste chei pentru poarta de la un gard despartitor, foarte aproape de locul evenimentului. Cheile i-au fost trase din mâna si s-au lipit de o bara de fier, ceea ce indica un câmp magnetic. Ce tehnologie creeaza lumina groasa, dar orbitoare, si lasa urme magnetizate? se întreba Sword în articolul sau.

Aparitii ciudate

 Alt caz s-a petrecut în apropiere de New London, Connecticut, în primavara anului 1983. O femeie care era supraveghetoare de noapte la un spital local, îsi conducea masina, mergând spre locul de munca, în jurul orei 22:00. O lumina care pâlpaia pe cer s-a oprit în fata ei, deasupra coroanei copacilor, si a emis un fascicul de lumina în jos, spre padure. Ea a tras pe dreapta pentru a observa mai bine ce se întâmpla. Brusc, lumina i s-a asezat în drum, drept în fata ei. Ea povestea: „Lucrul cel mai straniu a fost ca nu era nicio masina pe sosea, iar acest drum este de obicei foarte frecventat.

Loading...

Dintr-o data, a coborât peste mine o pace; nu stiu ce a fost”. Obiectul era rotund, iar în afara de fasciculul de lumina, pâlpaiau în jurul sau, în cerc, lumini albastre, rosii, galbene si albe. Apoi nu-si mai amintea ce a urmat. Când si-a revenit, se simtea confortabil în masina ei, dar motorul, luminile si radioul erau oprite. De asemenea, foarte neobisnuit pentru ea (ca o femeie care calatorea pe timp de noapte), geamurile erau coborâte. Când a vrut sa plece, la prima încercare masina s-a oprit, dar la a doua a pornit si a mers în continuare normal. Dupa cum a relatat ea, „în acea noapte am întârziat la lucru; a fost prima data ca am întârziat în 15 de ani. Jur. Am intrat la aproximativ 23:05 si toata lumea m-a întrebat ce s-a întâmplat. Am raspuns «Nimic. De ce?» Iar ei au spus: «Ei bine, arati foarte ciudat». Toata noaptea aceea am fost de parca mergeam pe nori”. Ce tehnologie este aceea care modifica traficul, încurca timpul sau memoria si creeaza euforie?

 Alt caz a fost cel din Wells Township, Comitatul Bradford, Pennsylvania. Pe 27 decembrie 1967, pe la ora 21:00, doua persoane rulau într-un camion, pe un drum laturalnic, atunci când au zarit trei lumini la orizont. Vazând ca luminile se apropie, cei doi au oprit masina si au coborât sa vada mai bine ce se întâmpla. Dupa scurt timp, a devenit evident ca era un disc cu cupola. Nava se apropia deasupra drumului, la o înaltime de aproximativ 100 de metri.

Când a fost cam la un kilometru, s-a înclinat brusc, relevând în partea inferioara o serie de panouri patrate, fluorescente. „Trebuie sa fi fost acolo o suta de panouri din acestea”. Simultan, din toata partea de jos a OZN-ului a fulgerat o lumina care a luminat masina. În tot acest timp nu s-a auzit absolut nici un zgomot. Cei doi martori s-au întors în camionul lor si au plecat. Discul a continuat sa-i urmareasca o vreme, apoi s-a înclinat si a tâsnit, plecând spre Elmira, New York. Aproximativ 20 de minute mai târziu, parintii unuia dintre martori au avut o pana inexplicabila de curent în locuinta lor din partea de sud a oraselului Elmira.

 Un alt caz este cel din West Seneca, New York, din august 1973, seara între orele 22 si 23. Trei persoane se aflau în curtea lor din fata, atunci când un zumzet scazut a îndreptat atentia lor spre un obiect care plutea deasupra garajului. Semana cu „o jumatate de ou”, era argintiu, cu nuante stralucitoare portocalii-albastre. A început sa coboare lent spre acoperisul garajului; iar când a ajuns la mai putin de doi metri, unul dintre martori a strigat: „Opreste-te! Vei zdrobi garajul!” În acel moment, obiectul s-a oprit, a plutit un pic, iar apoi a tâsnit drept în sus.

Doua zile mai târziu, unul dintre martori (de data aceasta singur) a auzit acelasi zumzet, cam la acelasi timp ca si prima oara. Ceva ce parea sa fie acelasi obiect, în forma de „ou” sau disc, se deplasa de-a lungul strazii, la doar ceva mai mult de un metru deasupra pavajului si acoperind toata latimea drumului. Martorul s-a simtit obligat sa iasa din casa si sa mearga spre obiect. Pentru moment, acesta s-a oprit la capatul aleii, pornind însa mai departe atunci când martorul mai avea doar patru sau cinci pasi pâna la el. Asa cum relat: „N-am simtit nici caldura, de fapt, nu am simtit, în acel moment, nimic altceva decât ca stiam ca sunt în miscare spre el”. Apoi, câinele a început sa latre, iar martorul si-a revenit si s-a retras. Obiectul a mai asteptat un moment, apoi s-a îndepartat încet în josul strazii, apoi s-a ridicat, la un unghi de 45 de grade, si a disparut rapid.

 Un alt incident s-a petrecut în apropiere de Tyler, Texas, pe 23 septembrie 1973. Pe la ora 5 dimineata, un sofer îsi conducea camionul, pe un traseu familiar, spre locul de munca. În fata lui, un mic „pui de avion” parea sa zboare direct în fata unei alte masini de pe drum, provocând aproape un accident. (Martorul era foarte sigur ca a vazut un mic avion.) Aparitia a zburat apoi peste marginea drumului si a plutit deasupra copacilor, dupa care s-a transformat în ceva ca un trabuc sau un balon alungit, împodobit cu lumini.

Semnale sonore

    Soferul a oprit si a iesit din camion pentru a vedea mai bine ce se petrece. Trabucul s-a departat, apoi s-a întors, cu o forma noua, rotunda „mai mare decât o casa”. A devenit stralucitor si a început sa afiseze mai multe lumini multicolore. Obiectul stationa acum peste partea de sus a unei cladiri din apropiere. El a emis apoi o succesiune de sunete extrem de joase si de puternice; totusi nimeni din casa nu s-a trezit si nici alte vehicule n-au oprit sa urmareasca ce se întâmpla.

Apoi, într-o mare de lumina, martorul a vazut un patrat stralucitor care parea sa coboare din obiect catre camion, cu o miscare de balansare, retragându-se si revenind din nou. Acest lucru l-a speriat pe sofer atât de mult, încât a decis sa sara înapoi în camion. Însa, asa cum spunea: „Am crezut ca am si sarit în el, dar când mi-am revenit stateam în picioare, tinând cu mâna usa camionului. Eram atât de nervos încât cred ca am lesinat. Câteodata cred ca lucrul acela m-a luat cu el. Am avut niste urme pe sold si urme pe umar”.

extraterestri pe terra

 Un alt caz, din multele înregistrate de Timmerman, s-a petrecut în oraselul Betel, din Alaska, pe 3 septembrie 1976. Dimineata devreme, martora a auzit un scâncet foarte ascutit, si s-a uitat spre tundra. Acolo se deplasa în aer, aproape de sol, ceva ce parea sa fie o mica minge alba, de vreo 6-7 centimetri în diametru. Dupa un timp, obiectul s-a înclinat, astfel încât martorul a putut constata ca, dedesubt, avea un disc cu o portiune rotativa, de culoarea platinei. Obiectul a urcat, arcuit, în sus, apoi a revenit în jos, dupa care aparent a disparut în pamânt. De îndata ce nu a mai fost vazut, s-a oprit si sunetul.

Revista Magazin

loading...