Insule fantomă și orașe care trebuiau să existe

Insule fantomă și orașe celeste, care nu trebuie să existe, au fost văzute prin numeroase locuri de pe Terra. Acestea par desprinse dintr-o altă lume sau o altă dimensiune și chiar dacă pare greu de crezut ele au fost fotografiate și s-au scris numeroase articole despre ele.

Multe istorii descriu apariția pe cer a unor imagini care semănau izbitor de mult cu orașele terestre. Imaginile erau spectaculoase prin grandoarea și arhitectura lor. Chiar și Apostolul Ioan descrie apariția pe cer a unui oraș sacru pe care l-a numit Noul Ierusalim.

Unele persoane consideră că aceste apariții sunt determinate de reflexia cauzată de fenomene inexplicabile. Alții le consideră orașe ale îngerilor sau ale morților, iar alții le consideră ca fiind reale și nu au legătură cu extazul mistic.

În 18 iulie 1820, căpitanul vasului Baffin explora partea vestică a Groenlandei. Cu ajutorul unui telescop a observat apariția pe cer a unui oraș antic format din obeliscuri, catedrale, castele, ziduri înalte. El a descris această întâmplare în cartea sa, Magia naturală.

Au urmat alte apariții pe cerul din Alaska. Marinarii au observat un oraș celest care semăna cu orașul Bristol. Charles Fort scria în cartea sa, New Lands, publicată în anul 1923, că imaginile cu orașe celeste apar în fiecare an pe cerul din Alaska, în special în perioada 21 iunie-10 iulie. Despre aceste apariții au vorbit și indienii din Alaska, familiarizat cu astfel de apariții în timpul verii.

Insule periculoase sau fantomă

Primele scrieri despre astfel de apariții datează din anul 1684 și aparțin lui Roderick Flaherty care susținea că pe coasta de vest a Irlandei a fost observată o insulă flotantă care apare și dispare.

Loading...

Flaherty scria, această apariție este dincolo de înțelegerea noastră. El a numit insula Hy Brasil. Istoria este reluată în anul 1902 de către Martin Wood care descria apariția asemănătoare cu un paradis. Clădiri, pomi și munți spectaculoși.

Sandy Island este o insulă situată în Pacificul de sud și apare pe multe hărți maritime. Până în anul 2017, insula apărea și pe Google Earth, fiind poziționată între Australia și Noua Caledonie. În prezent, ea nu mai există pe Google Earth.

oras plutitor

O echipă formată din 22 de cercetători au cercetat zona Pacificului de sud, în speranța că vor dezlega misterul. Apa oceanului unde hărțile indicau prezența insulei are o adâncime de 1400 de metri. Cu toate că au fost realizate ample cercetări, insula nu a fost descoperită.

Tot o insulă fantomă este și Podesta. Ea a fost localizată în anul 1873, în apropiere de coastele chiliene. Și după acest an, mulți căpitani de vase au notat în jurnalele de bord prezența ei. În prezent, insula este de negăsit.

loading...

Comentariile sunt închise.