INSULA POVEGLIA, IMPERIUL RĂULUI

Insula Poveglia este situată într-o lagună în apropiere de Veneția. Istoria ei este sordidă. Pescarii nu se mai apropie de insulă după ce au făcut descoperiri macabre, zeci de mii de oseminte umane.

În timpul Imperiului roman, victimele bolnave de ciumă erau izolate pe această insulă. În secolul al XIV-lea, peste 160000 de cadavre ale celor bolnavi de ciumă au fost transportate pe această insulă unde au fost incinerate.

Și astăzi este vizibilă cenușa celor care au fost incinerați pe insulă.

În anul 1922, pe insulă a fost construit un spital de boli psihice. Clădirea a fost părăsită pentru că medicii și pacienții au susținut că insula este un loc bântuit.

Unul dintre medicii care lucra în acest spital s-a aruncat de la etaj după ce a avut mai multe viziuni cu fantome. Personalul spitalului susținea că noaptea auzea strigăte și insula era bântuită de fantome.

În anii 60, statul italian a vândut insula unui privat. De atunci, insula a avut mai mulți proprietari, fiecare renunțând după o perioadă scurtă la această proprietate. În prezent, accesul pe insulă este interzis.

Solul insulei s-a infectat cu aceste rămășițe, formând un strat de cenușă. Partea superioară a cenușei s-a uscat și poate fi aspirat atunci când bate vântul. Puținii oameni care s-au aventurat pe insulă au declarat că nu se vor mai întoarce niciodată acolo.

Martorii au declarat că pe insulă este un adevărat imperiu al răului.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.