Insula Paștelui, civilizația misterioasă și scrierea dintr-o altă lume

0

După sute de ani, Insula Paștelui își păstrează misterele. În lumea oamenilor de știință există dezbateri cu privire la cel puțin patru dintre acestea.

-Originea poporului Rapa Nui
-Dispariția acestei populații.
-Misterioasele statui gigantice
-Contactul cu civilizația inca.

Insula Paștelui, Rapa Nui


Insula Paștelui, Rapa Nui pentru localnici, este cea mai izolată suprafață terestră, locuită. Localnicii numesc insula Buricul Pământului.

Peste 800 de statui numite moai au fost descoperite. Unele au înălțimea de peste 5 metri și o greutate care ajunge la 80 de tone. Cea mai înaltă statuie are o înălțime de 30 de metri și o greutate de 270 de tone.

În afara faptului că nu se cunoaște metoda prin care au fost transportate statuile pe o distanță de 25 de kilometri, distanța de la cariera de piatră, statuile au un aspect ciudat.

Statuile reprezintă persoane cu urechile lungi, nasul fin, caracteristici foarte asemănătoare cu cea a incașilor. Cum au putut să intre în contact cele două civilizații, rămâne un mister, mai ales că insula este un loc izolat, situat la 4000 de kilometri de zona continentală.

Oricât de experimentată în navigație ar fi fost populația Rapa Nui, distanța pentru a intra în contact cu o altă civilizație este enormă.

Scrierea misterioasă, Rongo Rongo


În anul 1868, căpitanul francez Jean Baptiste Bornier se instalează pe insulă pentru o perioadă mai lungă de timp. Cercetările pe care le-a efectuat au dat roade. El descoperă sute de tăblițe cu texte inscripționate într-o scriere Rongo Rongo.

Cu toate că au fost utilizate cele mai performante calculatoare din epoca modernă, scrierea rămâne indescifrabilă. Multe dintre aceste tăblițe au fost preluate de Vatican.

În rândul cercetătorilor au fost avansate mai multe teorii cu privire la moai și misterioasele tăblițe Rongo Rongo. Unii susțin implicarea extratereștrilor în realizarea statuilor. Alții vorbesc despre implicarea unor entități om-pasăre, alții susțin că supraviețuitorii atlanți s-au retras pe insulă și ar fi artizanii acestei misterioase civilizații.

Insula Paștelui

Cu toate că au dimensiunile diferite, statuile sunt construite după acelaşi tipar, perfect aliniate. Pe parte din spate, statuile au gravate imagini astronomice sau de luptă. Aceste basoreliefuri amintesc de cele sumeriene.

Mult timp s-a crezut că statuile reprezintă niște simple capete. În realitate, el sunt îngropate în pământ câțiva metri. Ce forță a făcut ca ele să fie acoperite cu o mare cantitate de pământ, rămâne un mister.

loading...
loading...