INSTINCTUL DE SUPRAVIEȚUIRE, copii crescuți de animale

INSTINCTUL DE SUPRAVIEȚUIRE, copii crescuți de animale

De-a lungul istoriei, sunt cunoscute peste o sută de cazuri de copii crescuți în sălbăticie de animale. În condiții greu de imaginat, acești copii au supraviețuit datorită animalelor care parcă i-au adoptat, hrănit, îngrijit.

Marina Chapman

Viața Marinei Chapman pare desprinsă dintr-un roman SF. Ea s-a născut în anul 1950, în Columbia. La vârsta de patru ani, este răpită, iar la scurt timp, este abandonată în plină junglă.

Ce poate să facă un copil de patru ani singur în plină junglă? Să se adapteze pentru a supraviețui. Acest lucru l-a făcut micuța Marina care practic a fost adoptată de un grup de maimuțe capucin.

Marina, care în prezent trăiește în Marea Britanie, a povestit în una din cărțile sale aventura prin care a trecut și integrarea sa în grupul de maimuțe pentru a se salva.

Până la vârsta de nouă ani, fetița a trăit alături de maimuțe, învățând să se cațere în copaci, să culeagă fructe.
A fost descoperită în plină junglă la vârsta de nouă ani, de mai mulți traficanți care au dus-o într-un bordel. Câțiva ani mai târziu, reușește să fugă.

În cartea sa, Fata fără nume, Marina povestește despre o întâmplare care putea să aibă un sfârșit tragic. După ce a mâncat o plantă otrăvitoare, una dintre maimuțe a dus-o la o baltă plină de nămol, de unde a băut apă, a vomitat și și-a revenit.

Loading...

Copilul crescut de lupi

Un caz care a uimit lumea științifică s-a petrecut în anul 1867, într-o pădure din India. Mai mulți vânători care urmăreau o haită de lupi, au avut surpriza să descopere o ființă umanoidă care părea a fi un băiat cu vârsta de 6-7 ani. Băiatul însoțea lupii și se comporta ca un animal.
După ce au ucis lupii, vânătorii au reușit să salveze copilul care a fost internat într-un orfelinat. Copilul avea comportamentul unui animal sălbatic, scotea sunete înfiorătoare și rodea oase.

Adaptarea lui la lumea civilizată a fost dificilă. În cei 20 de ani pe care i-a mai trăit, el a învățat să meargă în două picioare, dar nu a învățat să vorbească.

Andrei Tolstyk

Cazul lui Andrei Tolstyk depăşeşte orice imaginație. La vârsta de trei luni, este abandonat de părinții lui într-o cabană din Siberia. Timp de șapte ani, a fost crescut de un câine, într-o izolare totală. Când a fost descoperit se comporta precum un câine extrem de agresiv. Niciodată nu a învățat să vorbească. A utilizat limbajul semnelor pentru a comunica.

Traian Căldărar

lupi

Traian Căldărar a trăit timp de trei ani, într-o pădure, alături de mai mulți câini sălbăticiți. La vârsta de șase ani, a fost abandonat de părinții săi care au plecat în Italia la cerșit.

A fost descoperit într-o pădure de lângă Făgăraș, malnutrit, rahitic, complet dezbrăcat, într-o cutie de carton. A fost mutat într-un centru de plasament unde a învățat să vorbească.

Ramu

Ramu este un copil indian care a fost descoperit în junglă alături de o haită de lupi. Copilul a fost preluat de un grup de călugărițe misionare. Cu toate eforturile care s-au făcut ca să se integreze, Ramu a preferat să mănânce carne crudă.

loading...

Related posts