Mistere

Descopera

Inelul magic care l-a facut pe Gingis Han invincibil

2views

Gingis Han, un păstor oarecare, cu ajutorul magiei pe care o dețineau mongolii a reușit să pună stăpânire pe mai bine de jumătate de glob. În secolul al XII-lea, mongolii dominau lumea şi guvernau teritorii precum China, India, Afganistan, Persia şi o parte însemnată din Europa. Întrebarea istoricilor a fost una normală şi la obiect, “Cum era posibil ca un om incult, care păstorea oile pe munte, în fruntea unor nomazi, să reușească să cucerească popoare mult mai evoluate decât al lui?“.

Magia mongolilor era materializata în mai multe obiecte, îndeosebi în legendarul rubin gravat cu o cruce încârligată, pe care Gingis Han, cât şi nepotul său, Kubilai Han, l-au purtat permanent pe arătătorul mâinii drepte. Se spune că acest inel era magic, emanând o energie impresionantă, fiind gravat cu un semn distinct. A fost adus de la un popor nordic, despre care foarte mulţi susțin că era originar de pe continentul hiperborean, dispărut cu mult timp în urmă.

Semnul se regăsește şi în prezent gravat pe mormintele indienilor şi după cum se spune în Mahabharata şi Ramayana, două texte sacre din India antică, oamenii îl purtau chiar şi asupra lor, deoarece se considera că are efecte benefice asupra vieţii.

Brațele semnului erau întoarse spre dreapta şi se numeşte svastica dextrogiră. De aici s-a inspirat şi Hitler, cunoscând magia mongolilor, a schimbat braţele semnului spre stânga şi astfel s-a născut svastica sinistrogiră. Dacă ne bazăm pe legendele tibetane şi mongole, dacă braţele semnului se modifica spre stânga, se obţine o zvastică malefică, care în cele din urmă se întoarce împotriva deţinătorului, Aceasta este o teorie cu privire la eşecul pe care l-a înregistrat Hitler în decursul vieţii sale.

Dar ce s-a întâmplat cu acel inel faimos al lui Gingis Han? Nimeni nu ştie, şi totuşi în Asia există foarte mulţi oameni influenţi care îl mai caută şi în zilele noastre. Probabil că este ascuns de ochii şi mâinile celor avizi de putere şi faimă.

Loading...
loading...