INEDIA, privarea de hrană! Oamenii care trăiesc fără hrană zeci de ani

INEDIA, privarea de hrană! Oamenii care trăiesc fără hrană zeci de ani

Înfometarea are limite fiziologice, 4-5 zile în privința apei și până la 60 de zile lipsa de hrană solidă. Exista și cazuri excepționale, în care unii mistici nu au mâncat și nu au băut câțiva ani.

În deșert sunt asceţi anahoreţi care într-o zi mănâncă puțina pâine înmuiată în apă.

Mark Mattson, cercetător, susţine că postul are efecte benefice. Generează celule stem, repara ADN-ul, combate cancerul și celulele tumorale. Postul este indicat pentru boli precum Parkinson sau Alzheimer.

Există anumite teorii în care se spune că oamenii pot trăi fără alimente, hrănindu-se cu prana, o forța vitală care provine de la lumina soarelui. Fenomenul de deprivare totală a hranei și uneori a apei se numește inedia.

Cazul cu cea mai mare longevitate citat de literatura de specialitate este cel al Therezei Neumann care nu a mai mâncat de la vârsta de 24 de ani, până la cea de 64 de ani, când a decedat.

Se spune că inedia se produce în general la persoane cu afinităţi mistice. Ea mai este întâlnită la yoghini sau budişti. Discovery Channel a prezentat în anul 2006, un documentar în care Ram Bahadur Bomjon, un tânăr călugăr budist nepalez, care duce o viața de ascet, nu s-a mișcat, nu a mâncat și nu a băut timp de 96 de ore cât au durat filmările.

Încă din copilărie, el practică meditaţia, cu scopul de a atinge Nirvana. Mulți îl consideră reîncarnarea lui Buddha. În anul 2005, a intrat într-o meditaţie profundă care a durat 10 luni. A stat în poziția lotusului fără să consume mâncare sau apă. Meditaţia a avut loc în jungla din Nepal. A fost numit Dumnezeul viu.

După cele 10 luni de meditaţie, Ram a dispărut. Pe locul unde medita au rămas doar hainele. Nici până astăzi nu se știe unde a dispărut.

calugari tibetani

Prahald Jani este un celebru ascet care a fost internat într-un spital pentru a fi studiat de medici. Timp de două săptămâni nu a mâncat și nu a băut apă. Medicii au constatat că prezenţa semne de formare a urinei, dar era reabsorbita de pereții vezicii urinare.

Dacă Jani nu-și ia energia din alimente, el trebuie să o ia din altă sursă de energie, cum ar fi soarele, au concluzionat medicii.

CATEGORIES
Share This
>