Mozaic

INDIA, ȚARA FĂRĂ VÂRSTĂ ȘI TERMEN DE COMPARAȚIE

Despre India se spune că este țara extremelor. De la opulență la sărăcie, de la modernism la caste și religie. Legendele joacă un rol important în cultura și viața de zi cu zi a indienilor.

În provincia Bikaner este un templu care adăpostește peste 20000 de șobolani. Indienii consideră că șobolanii sunt reîncarnări ale unor muzicieni dintr-o celebră castă.

Șobolanii sunt considerați animale sacre și toți care vizitează templul le aduc ofrande constând in lapte, boabe de grâu, nuci de cocos. În templu locuiesc preoți care se ocupă de îngrijirea şobolanilor zi și noapte. Niciodată nu a fost o epidemie declanșată de șobolani. Se spune că este un miracol.

Pentru un occidental India este cel puțin o țară exotică. Un spectacol inedit este cel oferit de îmblânzitorii de cobra. Cu turbane pe cap, la o distanță de 20 de centimetri, îmblânzitorii cântă șerpilor. Șerpii par că dansează.

Realitatea este cu totul alta. Toți șerpii sunt surzi. Ei reacționează la vibrații. Se ondulează pentru a controla situația. Îmblânzitorii stau foarte aproape de reptile pentru ca suflul fluierului să ajungă la spatele șarpelui.

Cobra roială este simbolul fertilității în toate țările din Asia. O tânăra care dorește să aibă copii trebuie să prindă în brațe un șarpe.
India are o istorie fabuloasă. In anul 1819, John Smith, un ofițer britanic, descoperă accidental în Ellora intrarea într-o grotă. Descoperirea a fost una fabuloasă. 34 de temple cu o arhitectură unică. In anul 1983, au intrat sub protecția UNESCO.

loading...

La scurt timp după evenimentul de la Ellora, au fost descoperite alte 29 de grote în provincia Ajanta. Picturile și sculpturile din interior prezintă toată viața lui Buddha. Aceste sanctuare au fost săpate la o adâncime de 75 de metri. Picturile murale au rezistat datorită climei și umidității propice.

Sanctuarele au fost realizate în secolul 1 și 2 î.Hr. Cei care au realizat picturile au fost călugări budhiști care s-au retras în acea zonă. Statuile realizate au dimensiuni colosale și au fost realizate cu dalta și ciocanul. În interior se află cea mai mare statuie a lui Buddha dormind din perioada antică.

india - INDIA, ȚARA FĂRĂ VÂRSTĂ ȘI TERMEN DE COMPARAȚIE

În prezent, chinezii lucrează la o astfel de statuie care are o lungime de 68 de metri.

loading...
To Top