Incredibilele fenomene paranormale din Pestera Tausoarelor

Descoperită în 1955 de învăţătorul Leon Bârte, peştera de la Izvorul Tăuşoarelor nu a întârziat să suscite interesul specialiştilor speologi şi din domeniile conexe, datorită caracteristicilor bizare pe care le deține. Peștera este situată în sud-vestul Munților Rodnei pe versantul stâng al al Văii Izvorul Tăuşoarelor, la o altitudine de aproape 1000 m.

Prima descoperire ciudată a fost efectuată de învățătorul Marin Teodoru în 1967. Acesta a remarcat în camera care poartă numele de Sala Ursului trei nișe de 15 cm, dispuse în formă de triunghi, având o distanță de un metru și jumătate între vârfuri. Dacă primele două aveau o adâncime de aproximativ 35 cm, a treia părea să nu aibă capăt. Din acel moment au început să se nască diverse ipoteze în mintea învățătorului. Era convins că dincolo de acel perete se află o cameră secretă sau poate chiar mai multe. Marin Teodoru a astupat cele trei găuri cu pietre și călcare de teamă că cineva să nu le descopere și să înceapă săpăturile, astfel Peștera Tăuşoarelor distrugându-se.

După mai mulți ani de cercetare, s-a vehicul cum că Marin Teodoru ar fi descoperit o mică galerie de trecere și ar fi ajuns în camerele ascunse ale peșterii. Bătrânul nu a vrut niciodată să dezvălui ceea ce descoperise dincolo de pereții Peșterii Tăuşoarelor, dar s-a vehiculat ideea descoperirii unui adevărate civilizații. Învățătorul a păstrat tăcerea de frica comuniștilor, dacă aceștia ar fi aflat cu siguranță că ar fi distrus totul.

Peștera Tăuşoarelor 2

Marin Teodoru nu s-a mai putut abține și a publicat o carte, în 1978, care conținea anumite povestiri fantastice. Se spune că toate au fost inspirate din ceea ce a descoperit dincolo de pereții groși ai peșterii și că ar fi transformat această informație în povestiri fantastice. Bătrânul a mai lăsat în urma sa și un manuscris pe care trebuia să-l publice familia după moartea sa, dar un incendiu l-a mistuit. Și astfel, toate secretele Peșterii Tăuşoarelor au mers cu Marin Teodoru în mormânt.

Schelete de urs

Loading...

După descoperirea lui Marin Teodoru, a urmat o alta fascinantă. Speologii au găsit în Peștera Tăuşoarelor scheletele a două specii de urs: ursus arctos și ursus spealeus. La prima vedere se părea că cele două specii au conviețuit în galeriile peșterii, fapt aproape imposibil în natură. Interesant mai este și că cele două schelete au fost descoperite în părți opuse ale peșterii, adică partea de nord spre nord vest și sud fiind ocupată de ursul arctos și cea de nord spre nord est și sud, de ursus spealeus. În plus, oasele urșilor morți erau dispuse în formă de cerc, ceea ce i-a împins pe speologi să creadă că cineva, cu un anumit scop, le-a așezat acolo.

Bilele din Peștera Tăuşoarelor

Această peșteră este singura din lume care are încastrate în pereți și podea o serie de bile. Nu se știe cum s-au format și nici motivul, dar aceste bile au creat diverse întâmplări de-a lungul timpului. O altă ciudățenie a lor este faptul că în anumite momente emit anumite murmure provenit din neant. Dacă stai cu urechea lipită de o bilă poți să auzi oameni vorbind, dar niciodată nu vei înțelege limbajul lor.

Peștera Tăuşoarelor

Ciudățenia bilelor a născut teoria conform căreia ele ar fi un fel de tranzistori care transmit anumite voci. Speologii care au avut ocazia să cerceteze peștera susțin că nu întotdeauna se aud acele zgomote și dacă eşti atent poți distinge voci de bărbați, femei și chiar copii.

Un eveniment imposibil de explicat s-a petrecut în vara anului 1987, când un bărbat din Timișoara, fiind fascinat de misterul bilelor, s-a furișat în peșteră cu un casetofon pentru a înregistra murmurele. Când noaptea s-a lăsat, murmurele s-au intensificat în intensitatea și bărbatul a leșinat de frică. Când s-a trezit de dimineață se afla în fața peșterii doar că era de fapt o altă peșteră, cea a Ialomiţei din Bucegi. Era înfășurat în pătura pe care adormise și a fost trezit de un călugăr care trecea prin zonă. Călugărul nu s-a arătat uimit de povestea bărbatului și a încercat să-i explice că prin ceea ce a făcut a trezit mânia forțelor din lumea de dincolo.

Bărbatul s-a întors la Peștera Tăuşoarelor, dar nu și-a mai găsit casetofonul. Fascinat, speriat, dar și uimit de pățania sa, timișoreanul a crezut că aceste bile misterioase sunt de fapt un sistem de teleportare, pentru că altfel nu se poate explica pățania sa.

În urma întâmplărilor bizare s-a hotărât ca peștera să fie scoasă din circuitul turistic. Această măsură este bizară în condițiile în care atât de multe lucruri fascinante sunt legate de această peșteră. Probabil că adevărul este ascuns de speologi din motive greu de înțeles.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și