INCREDIBILE COINCIDENȚE ISTORICE

Coincidențele fac parte din existența noastră, numai că unele dintre ele par a fi ireale. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Blestemul lui Tamerlan

Tamerlan sau Amir Timur a fost primul suveran al dinastiei care i-a purtat numele și a trăit în perioada 1336-1405. Scopul său a fost să restabilească granițele marelui imperiu mongol creat de Ginghis Han, numit și sabia islamului, care a murit în anul 1227.

El a fost înhumat în mausoleul din Samarkant, dar a fost deshumat în anul 1941, pentru a fi examinat de Mikhail Gerasimov. Pe piatra funerară era scris, când mă voi ridica din morți, pământul se va cutremura. Sub sicriul său, a fost descoperită o altă inscripție cu textul, cel care îmi va deranja mormântul va lansa un invadator mai mare decât mine.

Coincidență sau nu, la trei zile după ce cadavrul lui Tamerlan a fost deshumat, URSS-ul era invadat de germani, în cadrul operațiunii Barbarossa, care a fost cea mai mare invazie militară din istorie.
Autoritățile sovietice au dispus reînhumarea cadavrului, într-un ritual islamic complet, pentru a opri blestemul.

Vecini improbabili

Loading...

George Frideric Handel (1685-1759) și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale la Londra. El a locuit pe strada Brock nr. 23, aproape 50 de ani. Acolo a compus cea mai mare parte din opera sa.

După 200 de ani de la moartea lui Handel, imobilul avea să fie locuit de o altă legendă a muzicii. Jimi Hendrix s-a născut în anul 1942, la Seattle, SUA. Pentru că adora Londra, în anul 1966, decide să se mute în imobilul din strada Brock nr. 23. În această locuință avea să compună celebra melodie Purple Haze. În prezent, imobilul este muzeu. Jumătate dedicat lui Handel, jumătate lui Hendrix.

Băieții răi de la Viena

Viena este recunoscută pentru balurile somptuoase, concertele de operă, muzee. Totuși, Viena rămâne în istorie și prin faptul că în vara anului 1913 a găzduit ca rezidenți patru personaje care au făcut istorie. Este vorba despre Tito, Stalin, Hitler și Trosky.

Hitler venise la Viena pentru a se înscrie la cursuri de pictură. Stalin s-a stabilit în aceeași perioadă la Viena, unde îl întâlnește pe Trosky, care va pune bazele ziarului Pravda. Tito lucra la Viena ca muncitor în uzina Daimler. Toți patru frecventau cafeneaua Central, care astăzi este un loc turistic foarte frecventat.

Invincibila Violet Jessop

A fost infirmieră și stewardesă, iar toate voiajele sale s-au terminat cu un dezastru. În anul 1911, se afla la bordul vasului RMS Olympic care avea să intre în coliziune cu un alt vas. A supraviețuit în mod miraculos.

A fost unul dintre supraviețuitorii de pe Titanic. În anul 1916, lucra ca infirmieră Crucea Roșie pe vasul HMHS Britannic. După o explozie care a făcut 30 de morți, vasul s-a scufundat în Marea Egee. Violet Jessop a supraviețuit și de această dată.

Răzbunare sau karma?

Henry Ziegland hotărăște să rupă logodna cu iubita sa, în anul 1893. Ca urmare a acestui gest, iubita lui se sinucide. Familia fetei este devastată, iar fratele defunctei hotărăște să-l omoare pe Ziegland. Din fericire pentru Ziegland, glonțul a ajuns într-un copac din spatele său, rănindu-l ușor.

Pentru că a fost convins că l-a omorât, asasinul s-a sinucis. După 20 de ani, Ziegland hotărăște să dinamiteze copacul care îi stârnea amintiri triste. Din nefericire, glonțul din copac a ricoșat în capul lui Ziegland.

loading...

Comentariile sunt închise.