Incredibila poveste a micului demon descoperit in Romania

Emil Străinu povestește în una din cărțile sale o întâmplare pe care a trăit-o chiar el și care ține de paranormal. Întâmplarea are loc în apropierea capitalei, într-un cartier mărginaș. Se făceau săpături pe una dintre străzi. Un muncitor, de vârstă medie, sapă un șanț, pe o căldură insuportabilă.

La un moment dat, găseşte sub pământ, mai multe cioburi de sticlă și o statuetă mică, din sticlă neagră, reprezentând un demon. Un adevărat demon, care avea coadă, coarne și un trident în mână. Fericit că a descoperit o mică comoară, pleacă la prima terasă care îi iese în cale, cu scopul de a o vinde pentru a-și cumpăra o tărie. La toată această întâmplare a participat o persoană, numit Dica.

Dica locuia în apropierea locului unde se făceau săpături și a asistat la această descoperire. La terminarea săpăturii, muncitorul îl roagă pe Dica să-l împrumute cu câțiva bani, până a doua zi. Spera să vândă bibeloul și să facă rost de bani. A doua zi, Dica trecând pe lângă stația de tramvai, constată că o persoană fusese lovită de tramvai și murise. Persoana în cauză era chiar prietenul său, muncitorul. Lângă cadavru, Dica a găsit micul demon, învelit într-o batistă.

Recuperează bibeloul și pleacă spre casă, gândind că tocmai tramvaiul cu numărul 13 îl omorâse pe prietenul său. Nu avea cum să-și mai recupereze banii împrumutați, așa că se gândește să vândă bibeloul.
După un timp, Emil Străinu, împreună cu mai mulți ziarişti se aflau pe terasa unei berării. Bătrânul Dica, care-l cunoștea pe scriitor, se apropie de masa acestora și le arată statueta, cu gândul de a o vinde și de a câștiga un ban.

La masă se aflau Constantin Duica, ziarist, Vasile Ichim, director al ziarului Dimineața. Cei doi sunt interesați de bibelou și începe o adevărată licitație pentru bibelou. Cei doi au dat bătrânului bani, cât să-și poată cumpăra o sticlă de țuică și bibeloul rămâne la profesorul Duica. De aici, începe paranormalul în această poveste. La scurt timp, profesorul Duica moare într-un accident de mașină.

Loading...

Câteva luni mai târziu, moare și directorul ziarului Dimineața, Vasile Ichim. Cauza oficială a morții, infarct. Emil Străinu începe o anchetă pe cont propriu, contrariat de cele întâmplate. Află cu stupoare că bătrânul care recuperase statueta din stația de tramvai, de la locul accidentului, pe nume Dica, fusese găsit mort pe stradă, după ce băuse câteva pahare, la o cârciumă din apropiere. Directorul revistei Paranormal, Ianculescu, află această poveste, a micului demon și încearcă să recupereze statueta.

Într-un final, recuperează statueta și la scurt timp, moare într-un accident de mașină. Întâmplările de mai sus, sunt reale, nu există ficțiune în aceste întâmplări. Personajele sunt reale, există martori la aceste întâmplări, deci ele nu pot fi contestate. O serie de morți cel puțin ciudate. Fiecare persoană care a intrat în posesia micului demon a murit. Mai poate fi vorba despre coincidență sau hazard în astfel de întâmplări?

Demon Forever

Emil Străinu încheie povestea, spunând că micul demon fusese reperat de o cunoștință a sa, mult mai târziu, în vitrina unui anticariat de pe Lipscani. Scriitorul spune că nu a mai fost interesat de statuetă, după tot ce s-a întâmplat.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și